12.8 C
Chania
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026

Ανταρσία στα Χανιά: «Όχι στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι στη Σούδα»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά»:

Η πρόθεση για επένδυση και δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Πέρα Πλατάνι στη Σούδα, ύστερα από σχετικό αίτημα της εταιρείας Motor Oil, αποτελεί πρόκληση σε βάρος των εργαζόμενων των Χανίων.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή  ήδη υποβαθμισμένη, με φανερή και χρόνια έλλειψη έργων υποδομής και η οποία πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως και ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας διασύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, θα μεγιστοποιήσουν την επιβάρυνση της περιοχής.

Ο αναθεωρημένος και εγκεκριμένος Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός ορίζει την περιοχή ως “ενεργειακό κέντρο” παραβλέποντας πλήρως ότι πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο ορισμός της περιοχής Πέρα Πλατάνι ως υποδοχέα βιομηχανικής μέσης και υψηλής όχλησης περιοχή, δε γίνεται για το καλό της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στην πραγματικότητα οι ανάγκες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον γίνονται θυσία στο όνομα των συμφερόντων του Βαρδινογιάννη.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι πλήρως ενταγμένη στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε τον επιχειρούμενο σχεδιασμό, διεκδικώντας αφενός να βρεθεί νέα, κατάλληλη θέση μακριά από κατοικημένες περιοχές για τη δημιουργία της μονάδας κι αφετέρου απαιτούμε να βρίσκεται κάτω από δημόσιο, εργατικό έλεγχο ο οποίος θα εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια για όλους και όχι κέρδη για λίγους και εκλεκτούς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη. Κάλεσμα για μαζική παρουσία ενόψει της δίκης στις 23 Μαρτίου.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο λόγω του «2ου CANDIA KOYLES RUN»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο την Κυριακή 1/3/2026 λόγω του «2ου CANDIA KOYLES RUN». Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λ. Σοφ. Βενιζέλου από 10:50 έως 11:50.

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον Β.Ο.Α.Κ. για εργασίες τοποθέτησης πεζογέφυρας

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον Β.Ο.Α.Κ. τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026, 09:00-11:00 π.μ., για εργασίες τοποθέτησης πεζογέφυρας Π9 δυτικά του κόμβου Επισκοπής. Ανακοίνωση Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Σταύρος Αρναουτάκης: Στις 28 και 29 Μαΐου στην Κρήτη αντιπροσωπεία της UNESCO για τα Μινωικά Ανάκτορα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την έλευση αντιπροσωπείας της UNESCO στις 28-29 Μαΐου για τα Μινωικά Ανάκτορα. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα αναδείξουν την παγκόσμια αξία του Μινωικού πολιτισμού.