Αντιγριπικός εμβολιασμός ανασφάλιστων στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων ξεκινά τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό αποκλειστικά για άπορους και ανασφάλιστους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι παρακάτω :
• Άτομα ηλικίας 60 χρ και άνω

• Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν ένα ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες όπως :

1. Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο μεταβολικό νόσημα -προβλήματα με τα νεφρά-προβλήματα καρδιάς-άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

"Sponsored links"

2. Νευρομυϊκά νοσήματα

3. Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητος)

4. Μεταμόσχευση οργάνων

5. Δρεπανοκυτταρική Νόσος (ή άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

• Τρόφιμοι σε γηροκομείο ή άλλο ίδρυμα μακροπρόθεσμης φροντίδας

• Οι έγκυες γυναίκες β ́και γ’ τριμήνου

• Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των 6 μηνών

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας υπενθυμίζει ότι οι Επαγγελματίες στον τομέα υγειονομικής φροντίδας βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο τόσο στην προσβολή όσο και στην μετάδοση της γρίπης γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν συναδέλφους, οικογένεια και ασθενείς.

Επίσης θα πρέπει να εμβολιαστούν οι κλειστοί πληθυσμοί (Προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές Γυμνασίων-Λυκείων-Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών –Ειδικών σχολείων ή σχολών –Τρόφιμοι και Προσωπικό Ιδρυμάτων κ.λ.π).

"Sponsored links"

Οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες μπορούν να προμηθεύονται το εμβόλιο δωρεάν από τα φαρμακεία, μετά από συνταγογράφηση του θεράποντα ιατρού τους.

Οι ανασφάλιστοι μπορούν να προσέρχονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Χανίων , Ηρώων
Πολυτεχνείου 11 τις εργάσιμες ώρες και μέρες μετά από προσυνεννόηση στα τηλέφωνα
28213 44210 και 28213 44218.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live