Αντιδρούν οι κάτοικοι της Καλής Συκιάς στον σχεδιασμό για εγκατάσταση Σταθμού Μετατροπής της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτη-Αττική στο Μαρτυρικό χωριό Δαμάστα

Κανένα σχόλιο

Ψήφισμα Δ.Σ του Κοινωνικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλής Συκιάς “Ο Τσιλίβδικας”:

Σήμερα Πέμπτη 7- Νοεμβρίου – 2019 και ώρα 11 π.μ συνήλθαν σε συνεδρίαση τα Μέλη του Δ.Σ εκτάκτως, μετά από πρόσκληση της Προέδρου κ. Βασιλικής Μπαμιάκη-Κωστάκη στο γραφείο του Συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Καλής Συκιάς με θέμα : Σχεδιαζόμενη Εγκατάσταση Σταθμού Μετατροπής της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτη-Αττική στο Μαρτυρικό χωριό Δαμάστα.

Η Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ  και διάβασε  το ψήφισμα της ΄Εκτακτης Λαϊκής Συνέλευσης των Φορέων της Δαμάστας που πραγματοποιήθηκε στις 3- Νοεμβρίου 2019 και το οποίο έχει κοινοποιηθεί από το συντονιστικό των φορέων Δαμάστας προς ενημέρωση πολιτών και θεσμικών οργάνων.

"Sponsored links"

Κατόπιν συζήτησης μεταξύ των Μελών του Δ.Σ και τονίζοντας τους Ιστορικούς λόγους που συνδέουν τα Μαρτυρικά, Αδελφά Χωριά, Καλής Συκιάς και Δαμάστας ομόφωνα αποφάσισαν την σύνταξη και ψήφιση του παρακάτω ψηφίσματος :

1ον). Την συμπαράσταση τους στις δράσεις έκφρασης του αγώνα που έχουν προβεί οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας της Δαμάστας.

2ον). Είναι Ηθικά Αναγκαίο και Ιστορικά επιβεβλημένο, Τόποι και Χώροι που έχουν χαρακτηριστεί Ιστορικοί, Μαρτυρικοί και έχουν ενταχθεί παράλληλα σε προστατευόμενο πλαίσιο παραδοσιακού οικισμού, είτε στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESKO κλπ. να περιφρουρούνται με ιδιαίτερο σεβασμό για να διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους αλώβητα και να διδασκόμαστε από αυτά.

3ον). Οι Αναπτυξιακοί Σχεδιασμοί πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικοί, βιώσιμοι και ο σχεδιασμός και υλοποίηση τους να πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των Τοπικών Φορέων.

4ον).Το ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο Συντονιστικό Φορέων της Δαμάστας.

5ον).Το ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στην Αντιπερειφέρεια Π.Ε Ρεθύμνου, στον Δήμο Μαλεβυζίου και στην Περιφέρεια Κρήτης.

6ον).Το ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και στα ΜΜΕ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις