14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Αντιπροσωπεία Ελλήνων πρυτάνεων και καθηγητών και ερευνητών και από την Κρήτη στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία πρυτάνεων ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και προέδρων ερευνητικών κέντρων πραγματοποιεί από την Κυριακή και για πρώτη φορά επίσκεψη μιας εβδομάδας στο Ισραήλ, με στόχο την δημιουργία συνεργασίας καθώς και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και σπουδαστών με γνωστά ισραηλινά πανεπιστήμια. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλειο Διγαλάκη, τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Μυλωνά,  τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Νικόλαο Κανελλόπουλο καθώς και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη (Forth Foundation), Σπύρο Αναστασιάδη.

Οι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές, θα συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Βιομηχανίας Εμπορίου και Εργασίας, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ, του Επιστημονικού Πανεπιστημίου Technion, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου της Herzliya (Inter-Disciplinary Center) και του Πανεπιστημίου Ben Gurion.

Οι συζητήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας θα καλύψουν μεγάλο εύρος θεμάτων από την οικονομία, την φυσική, την βιολογία ως και την αγροτική τεχνολογία.  Έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, καινοτομίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Οι Έλληνες ερευνητές θα έχουν συναντήσεις και με στελέχη των οργανισμών προώθησης επιχειρηματικότητας Ισραηλινών πανεπιστημίων όπως το  Κέντρο Bronica του Technion, το StarTAU του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, και το Yissum του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ προκειμένου να ενημερωθούν για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ έχει συνδέσει την έρευνα με την επιχειρηματικότητα.

naftemporiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις κινητοποιήσεις στο Αεροδρόμιο και οι μελισσοκόμοι

Να ενισχύσουν την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων που από χθες...

Κρήτη: Ίχνη άνδρα από το νησί σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» στα Καλύβια

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε κλεμμένο αυτοκίνητο στα Καλύβια Αττικής,...