21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο πρωθυπουργός, οι πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοίμηση του Ειρηναίου

Ημερομηνία:

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος καθώς και οι βουλευτές της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη – Μανούσος Βολουδάκης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης εξέδωσαν συλληπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Ειρηναίου. Συλληπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, και οι Δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας, ο πρώην Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίος, εκοιμήθη, σήμερα.

Ένας πραγματικός Ιεράρχης που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την Κρήτη και ταυτίστηκε με το ποίμνιό του.

Αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη της Πίστης και το μεγαλείο της προσφοράς σε εκείνους που έχουν ανάγκη, βάζοντας τη σφραγίδα του σε Οικοτροφεία για απόρους, Γηροκομεία, Πνευματικά Κέντρα, Ανθρωπιστικά Ιδρύματα και Σχολές και παραδίδοντας ένα πλούσιο πνευματικό και συγγραφικό έργο.

Η Χριστιανοσύνη θα τον τιμά και οι Έλληνες θα τον ευγνωμονούμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του στάθηκε στο κοινωνικό έργο και τη δραστηριότητα του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου:

«Ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίος, τίμησε όσο κανείς την Εκκλησία και τον τόπο του.

Σπουδαία προσωπικότητα, πρωτοπόρος στην διδασκαλία και την υπηρεσία του ποιμνίου του, υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης και σύντροφος των αδυνάτων.

Η αντιδικτατορική του δράση, η προσφορά του στη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης, το σπουδαίο κοινωνικό του έργο, θα είναι παράδειγμα για όλους στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

"google ad"

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Εάγγελος Βενιζέλος

Ο Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίος,υπήρξε μία σπάνια περίπτωση λόγιου και ταυτόχρονα λαϊκού ιεράρχη, θεολογικά βαθυστόχαστου και κοινωνικά φιλοπρόοδου και μαχητικού.

Ιεράρχης, με δημοκρατικό ήθος, καθαρή αντιδικτατορική δράση που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην επαρχία του και σε όλη την Κρήτη αλλά και στη Γερμανία, ως Μητροπολίτης των εκεί Ορθοδόξων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μετατρέποντας την ουσιαστική εξορία του σε ιεραποστολική και κοινωνική διακονία υπέρ των αποδήμων Ελλήνων.

Τα πολυάριθμα πνευματικά του τέκνα, η Εκκλησία της Κρήτης, όλη η Κρήτη και όλη η Ελλάδα θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

Ένας ξεχωριστός ιεράρχης, με σπουδαίο κοινωνικό και πνευματικό έργο, εκοιμήθηκε σήμερα. Αφιέρωσε τη ζωή του στους αδύναμους, στους άπορους, δημιουργώντας και στηρίζοντας οικοτροφεία, γηροκομεία, πνευματικά κέντρα, ενώ είχε και έντονη αντιδικτατορική δράση.

Η απώλειά του είναι σημαντική για όλους τους Έλληνες, για τον απανταχού ελληνισμό, για την Ορθοδοξία.

Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Τη θλίψη του για το θάνατο του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Κρήτης, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε:

«Ένας από τους σημαντικότερους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος, εκοιμήθη σήμερα.

Αφιερώνοντας τη ζωή του στην Προσφορά και την Πίστη, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τις παραδόσεις του Οικουμενικού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Παρέδωσε ένα πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και συγγραφικό έργο, που τον καθιστά ξεχωριστό στη μνήμη μας. Η Χριστιανοσύνη και η Πατρίδα μας, θα τον ευγνωμονεί».

Ο Υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου, που αναφέρει:

«Ο κόσμος της Ορθοδοξίας ολόκληρος και ιδιαίτερα η Κρήτη, σήμερα πενθεί. Ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίος, ήταν ένας πραγματικός ποιμένας, όπως τον έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος: Ποιμένας πνευματικός, μέσα στην παράδοση και τους κανόνες της Ορθοδοξίας, αρωγός ταυτόχρονα σε όλες τις ανάγκες του ανθρώπου και της κοινωνίας. Η εκδημία του, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού, μας αφήνει όλους φτωχότερους. Την αίσθηση της φυσικής απουσίας όμως, θα αναπληρώνει το παράδειγμά του: Το παράδειγμα της ζωής και της δράσης του που θα μείνει για πάντα ζωντανό».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιώργος Σταθάκης

Ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του αναφέρει:

Ο θάνατος του Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη το πρωί της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου άφησε την Κρήτη, την Ελλάδα και την Εκκλησία κατά πολύ φτωχότερες.

Ο Μακαριότατος αποτέλεσε παράδειγμα, μέσα από τη ζωή και τη δράση  του, πνευματικού οδηγού για όλους τους πολίτες που αναζητούσαν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική κοινωνία. Ο ίδιος, εφοδιασμένος τόσο με την πνευματική σκευή που του είχε μεταδώσει ο λόγος της ορθοδοξίας όσο και οι ευρύτερες σπουδές του, διατήρησε μια αντίληψη της χριστιανοσύνης ως πίστης άρρηκτα συνδεδεμένης με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνάμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του εμπνεύστηκε από τις αντιστασιακές παραδόσεις του Κρητικού λαού και αποτέλεσε μια σταθερή φωνή υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ειρήνης. Από την καταδίκη του σε θάνατο από τους ναζί κατακτητές το 1943, μέχρι τον αντιδικτατορικό του αγώνα και την στάση ενάντια στις Νατοϊκές βάσεις, στο όνομα της διεθνούς ειρήνης και του αφοπλισμού, ο Μακαριότατος αποτέλεσε πρότυπο για ολόκληρες γενεές πολιτών της Κρήτης.

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, ο Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίος έβλεπε μπροστά. «Να εξαγάγουμε τα προϊόντα των ανθρώπων, όχι τους ανθρώπους» δήλωνε στην εκπομπή «Μονόγραμμα» που ήταν αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του το 1982. Ο Μακαριότατος αφιέρωσε τεράστιες δυνάμεις και μαζί το πνευματικό του κύρος για την σύσταση δεκάδων εγχειρημάτων συνεργατικής οικονομίας και λαϊκής παιδείας. Το ίδιο το πρότυπο των εταιρειών λαϊκής βάσης, όπως συγκροτείται μέσα από το εγχείρημα της Α.Ν.Ε.Κ. μετά το ναυάγιο της Φαλκονέρας, διαδόθηκε και συγκρότησε ένα αναπτυξιακό αντιπαράδειγμα εν πολλής και εξαιτίας του έργου του. Για όλους εμάς σήμερα, που αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη ως μια διαδικασία που ενεργοποιεί τις ενδογενείς δυνάμεις μιας κοινωνίας, του δικούς της πόρους και τους δικούς της ανθρώπους, μέσα από συλλογικά εγχειρήματα που αποβλέπουν στο δημόσιο συμφέρον, ο Ειρηναίος ήταν και θα είναι πρότυπο.

Η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για την απώλεια του  πρώην μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης, υπήρξε ένας μεγάλος ιεράρχης, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα στη Γερμανία και ένας πνευματικός  άνθρωπος που πίστεψε με πάθος στην παιδεία ως βασική προϋπόθεση ανάπτυξης. Το έργο του τόσο στην Κρήτη όσο και στη Γερμανία έτυχε καθολικής αναγνώρισης. Ο λιτός και ταπεινός τρόπος ζωής του είναι παράδειγμα για όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου:

«Ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίος, υπήρξε ένας μεγάλος Ιεράρχης της Ορθοδοξίας.

Η φωτεινή προσωπικότητά του και το τεράστιο πνευματικό, κοινωνικό, συγγραφικό και πολιτιστικό έργο που αφήνει, αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά και μοναδικό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Συμπλήρωσε έναν αιώνα επίγειας ζωής και έγινε με το βίο και τη δράση του, η εικόνα του Ορθόδοξου κληρικού του μέλλοντος.

Συμμετέχουμε με συντριβή και ταπεινότητα στο πένθος της Εκκλησίας της Κρήτης και υποβάλλουμε θερμά συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδό της».

Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου

Μετά την Κοίμηση του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:

«Ο Μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας πεφωτισμένος άνθρωπος, ένας Ιεράρχης με σπουδαίο κοινωνικό και θεάρεστο θρησκευτικό έργο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από όλους, εκοιμήθη πλήρης ημερών.
Για την απώλεια του πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας, αυτού του πραγματικού αγωνιστή για το καλό της κοινωνίας, εκφράζω στην οικογένεια του και την Εκκλησία της Κρήτης τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος

Ο Συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ελλάδος έκανε την εξής δήλωση για την κοίμηση του μακαριστού και πολυσεβάστου πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου

«Ο θρύλος Ιεράρχης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος ταξιδεύει προς την αιωνιότητα.

Ένας ηγέτης που σηματοδότησε μία ένδοξη εποχή.
Ένα σύμβολο της ηρωικής γενιάς των πατέρων και των πάππων μας.
Ένας ξεχωριστός Αρχιερέας εις τύπον και τόπον Χριστού.
Ένας διάκονος των αδυνάτων.
Ένας «καλός Σαμαρείτης» για όλους τους εμπερίστατους μετανάστες στην Γερμανία.
Ένας «εργάτης του αμπελώνος» με ένα πολυσχιδές κοινωνικό έργο.
Ένας «σπορέας» που μέσα από το πνευματικό και συγγραφικό του έργο θα συνεχίζει να προσφέρει τους γλυκύτατους καρπούς.

Η Ορθοδοξία , η Ελλάδα και η λεβεντογέννα Κρήτη απέκτησαν έναν ακοίμητο «φάρο» που έως τα πέρατα της Οικουμένης θα προσανατολίζει και θα οδηγεί τους «θαλασσοδαρμένους» ανθρώπους, προς το φως το ανέσπερο και την μέλλουσα ποθητή πατρίδα»

Πρώην βουλευτής Χανίων Σήφης Βαλυράκης

“Θερμά συλλυπητήρια για την κοίμηση του Μακαριστού πρώην Κισσάμου και Σελίνου, κυρίου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Πρωτοπόρος για την εποχή του ο Μακαριστός ιεράρχης, τίμησε όσο κανείς άλλος την αποστολή του. Για όλους εμάς υπήρξε, εμπνευστής μεγάλων ιδεών ως υπέρμαχος της Δημοκρατίας και ιδρυτής κοινωφελών και πνευματικών ιδρυμάτων που μπορούσαν να καλύψουν όλες τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής. Ανεκτίμητη η συμβολή του στην ίδρυση της ναυτιλιακής Εταιρείας ΑΝΕΚ και πολλών άλλων εταιρειών λαϊκής βάσης που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την πρόοδο της Κρήτης και της χώρας μας γενικότερα.
Εύχομαι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίου Γαλανάκη.

Υπήρξε εξέχων, φωτισμένος Ιεράρχης, με σπουδαία Θεοφιλή πορεία, και ανεκτίμητη προσφορά στην Ορθοδοξία, στην Εκκλησία, και στην κοινωνία.

Ο Μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης με διεθνή αναγνώριση, είχε πρωτοστατήσει σε πρωτοποριακές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος της Κρήτης. Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης, και στους οικείους του».

Συλληπητήριο μήνυμα Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Εκφράζω την οδύνη μου για την κοίμηση του π. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Ειρηναίου, ενός Ιεράρχη που τίμησε όχι μόνο την Ορθοδοξία, αλλά με τις πράξεις του, τη δράση του και τα έργα του, άνοιξε νέους δρόμους για την κοινωνία και την Εκκλησία καθολικά.

Ένας φωτεινός φάρος που φωτοδότησε την Εκκλησία της Κρήτης και τον Λαό μας ολόκληρο.

Με τις σκέψεις αυτές, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην Εκκλησία και την Οικογένειά του.

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης

Ως Δήμαρχος Χανίων και ως πνευματικό τέκνο του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίου Γαλανάκη, θέλω να εκφράσω την βαθιά συγκίνηση και θλίψη για την εκδημία του μεγάλου Ιεράρχη και μεγάλου Πατριώτη της Κρήτης και της Ελλάδος.

Η προσφορά του, στον τόπο μας ήταν πολύ σημαντική. Ήταν εκείνος ο οποίος δίδαξε με το ήθος του, την μετριοφροσύνη, την ταπεινότητα και το έργο του, τι σημαίνει στην πράξη ”κοινωνική προσφορά” και ”στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη”.

Η επιρροή και συμβολή του στην προσωπική μου διαδρομή αλλά και στη ζωή πολλών άλλων συνανθρώπων μας, υπήρξε καθοριστική.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην Εκκλησία μας και στην οικογένειά του.

Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Υπήρξε φωτεινός Ιεράρχης με υψηλή εκκλησιαστική παιδεία και το έργο του είχε ευρύτερη κοινωνική αναφορά.

Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αναβάθμισης της Επαρχίας του και με τις πρωτοβουλίες του βοήθησε στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης.

Αφοσιώθηκε στο ποιμαντορικό του έργο και ο λόγος του απέπνεε πνευματικότητα και υψηλό ήθος.

Στην μακρά του ποιμαντορική δράση πραγματοποίησε πλούσιο Φιλανθρωπικό έργο και απολάμβανε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη όλων των πιστών και την καθολική αναγνώριση και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Ηρακλειωτών δεόμεθα στον Ύψιστο να τον αναπαύσει εν Ειρήνη”.

Ο Δήμος Πλατανιά          

Σας γνωρίζουμε ότι μετά το άκουσμα της απώλειας του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, εκρίθη σκόπιμη η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά προκειμένου το Σώμα να εκφράσει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του θανόντα, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Χηνόπουλος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, του γαλήνιου και ακάματου Ποιμενάρχη, του εμπνευσμένου και φιλάνθρωπου, του οραματιστή και ιδρυτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης, ο οποίος σαν άνθρωπος ήταν απλός και πράος και διακρίθηκε για τη λιτή στάση ζωής του, υπηρέτησε επί 24 χρόνια το Νομό μας με αγάπη και ανιδιοτέλεια στο συνάνθρωπο. Εργάστηκε ακούραστα για το κοινωνικό σύνολο και προσέφερε σε διάφορους τομείς, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη. Υπηρέτησε τόσο την Εκκλησία όσο και την τοπική κοινωνία, καθώς βρέθηκε κοντά στα προβλήματά της ενώ επί Αρχιερατείας του και με τη συνεργασία άλλων κοινωνικών παραγόντων, δημιουργήθηκε η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία Α.Ν.Ε.Κ., η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ., η Εταιρεία Αναπτύξεως Σελίνου και η Α.Ν.Ε.Ν.

Ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης, ο οποίος επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ουδέποτε επιδίωξε να προβάλλει, υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας των Χανίων και με την κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και την σημαντική θεολογική του κατάρτιση, θα αποτελεί για πάντα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου Ιεράρχη, κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την πολύπλευρη θετική και πολύτιμη προσφορά του, την αγάπη του προς τους συνανθρώπους και την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας και η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας, ως φωτεινός φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του αείμνηστου Ιεράρχη και σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του, αποφασίζει τα εξής:

Στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Πλατανιά έως την ημέρα της ταφής του Μακαριστού ιεράρχη, να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία.
Την Πέμπτη 2/05/2013, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας οι υπηρεσίες του Δήμου Πλατανιά θα λειτουργήσουν έως τις 10.30 π.μ.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Να κατατεθεί το ποσόν των 2.000,00 ευρώ υπέρ του «Αννουσάκειου Ιδρύματος» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τοπικό τύπο

Διοικητής 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης με το άγγελμα της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, ο οποίος σημάδεψε τον τόπο μας με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό του έργο, τα οποία αποτελούν παράδειγμα προς όλους μας.

Έφυγε αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο στην Εκκλησία και στην Κρήτη. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και την προσήλωση του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας.
Εκ μέρους της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, θα ήθελα να απευθύνω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος ιεράρχη, όσο και στην Ιερά Μητρόπολη που με τόσο πάθος και ήθος διακόνησε όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...