Ανυπόταχτη Κρήτη: Διαδικτυακή εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες τη Δευτέρα 29 Μάρτη

Κανένα σχόλιο

Διαδικτυακή εκδήλωση/συζήτηση τη Δευτέρα 29 Μάρτη στις 8μμ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84692662071

με θέμα:

"Sponsored links"

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  Ή ΑΡΠΑΓΗ ΓΗΣ;

ομιλητές:

  • Γιώργος Πιαγκαλάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης
  • Νίκος Τζαβέλας, δασολόγος

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι δασικοί χάρτες θα έπρεπε να έχουν ως αφετηρία την περιβαλλοντική ευαισθησία και την προστασία των δασών από κάθε λογής καταπατητές προς όφελος όλου του λαού λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ,εν μέσω πανδημίας, προχωρά στην ανάρτηση των δασικών χαρτών όχι κατ’ επιταγή του Συντάγματος ή έστω από κάποια φιλο-περιβαλλοντική σκοπιά αλλά για να εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, μετατρέποντας την υποχρέωση της υπεράσπισης των δασών και το δικαίωμα προστασίας της λαϊκής περιουσίας σε εισπρακτικό μέτρο, μέσω της πληρωμής παραβόλου. Με ασφυκτικές προθεσμίες και με πανάκριβα παράβολα ουσιαστικά ωθεί τους μικρούς και οικονομικά αδύνατους στην πλειονότητά τους ιδιοκτήτες να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση της ίδιας τους της περιουσίας, η οποία θα καταλήξει στο δημόσιο και από εκεί τελικά στα χέρια των διαφόρων «επενδυτών» δια της γνωστής οδού της «αξιοποίησης», κινδυνεύοντας παράλληλα να τους ζητηθεί να επιστρέψουν τυχόν αγροτικές επιδοτήσεις που εισέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι εκτάσεις τους θα χαρακτηριστούν … «δασικές».

Με τους δασικούς χάρτες που εντάσσονται στην συνολική πολιτική όλων των πρόσφατων κυβερνήσεων, επιδιώκεται μια βίαιη αναδιανομή της γης χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω του κράτους προς κάθε λογής επιχειρηματικούς ομίλους χάριν της … ανάπτυξης είτε αυτή θα είναι εξορυκτική, είτε «πράσινη», είτε τουριστική κ.ο.κ.

Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση ήταν οι μαζικές αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις με τον τόνο να δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τις προηγούμενες βδομάδες στην Κρήτη.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί με στόχο την υπεράσπιση της περιουσίας των μικροϊδιοκτητών γης, των αγροτών, των κτηνοτρόφων Και παράλληλα την προστασία των δασών και την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live