Ανυπόταχτη Κρήτη: Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση περιφερειακης παράταξης «Αναπύτοχτης Κρήτης»:

Η Ανυπόταχτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση καταδικάζει απερίφραστα την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων.

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων απέστειλε μέχρι τώρα κλήσεις για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε οκτώ συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

"Sponsored links"

Πρόκειται για μια σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση, καιτην εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση τον Οκτώβριο 2021. «Αντίποινα» και για τους αγώνες που οι φοιτητικοί  σύλλογοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι  έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές!

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός, ποινικοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση σε αυτό και στα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών. Διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε ένα super-market υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, ατομικών και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντα τους. Επιβάλλει μάνατζερ και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς. Καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους. Αποτελεί νομοσχέδιο «κομμένο και ραμμένο» σύμφωνα με τις οδηγίες των Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ.

Αυτά δεν μπορούν να «προχωρήσουν» χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή. Έτσι, οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας μάλιστα με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό φοιτητή  από βολή κρότου λάμψης. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους.

Η ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών και η καταστολή δεν θα περάσουν! Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών/φοιτητριών και απαιτούμε να πάψει κάθε σκέψη για δίωξή τους. Τα αντιδραστικά σχέδια και οι σκευωρίες θα καταρρεύσουν.

  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην δίωξη των φοιτητών και φοιτητριών.
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να μην τολμήσουν να βάλουν τους ΟΠΠΙ στα Ιδρύματα!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live