22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή: Το ΚΚΕ καταλαμβάνει ακόμα μια έδρα και φτάνει τις 21 – Βουλευτής ο οικοδόμος Νίκος Έξαρχος

Ημερομηνία:

Με απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής το ΚΚΕ καταλαμβάνει μια ακόμα έδρα με αποτέλεσμα να φτάνει στους 21 βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής:

«Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες. Την 21η έδρα την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Ο 21ος βουλευτής είναι ο εν ενεργεία οικοδόμος Νίκος Έξαρχος».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έδρα χάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποχωρεί στις 47 έδρες από 48 που ήταν.

Να σημειωθεί ότι  ανακατανομή εδρών ενδεχομένως να υπάρξει και αργότερα, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητάνε επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί που οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.

Ποιος είναι ο Νίκος Έξαρχος

Γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι οικοδόμος και έχει υπάρξει μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος και πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Επίσης έχει υπάρξει υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

Στις εκλογές του 2007 και του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά δεν εξελέγη.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ. Στις εκλογές του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής, όμως δεν εξελέγη.

Στις εκλογές του 2023 εκλέγεται Βουλευτής Ιωαννίνων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...