Αν θέλουμε επέκταση της τουριστικής περιοδου, χρειάζεται και η δημιουργία ανάλογων υποδομών

Κανένα σχόλιο

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και στην Κρήτη βρισκονται ακόμα πολλές χιλιάδες τουρίστες. Βεβαίως και μετά από την άσχημη περίοδο που είχε προηγηθεί, αυτό είναι ευλογία για την τοπικη οικονομία, όμως καλο θα είναι να κοιτάζουμε πέρα από το τώρα.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για να μη δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους οφείλει να συνοδευτεί με τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών.

Μια μεγαλύτερη τουριστική περίοδο σημαίνει λιγότερα σπίτια για τους μονιμους κάτοικους του νησιού σε υψηλότερες τιμές, τη στιγμη όπου οι μισθοι βρίσκονται στα τάρταρα.

"Sponsored links"

Επίσης, οι τουρίστες αποτελούν και ένα επιπλεον πληθυσμό ο οποίος χρησιμοποιεί τον δημόσιο χώρο. Πέραν της αύξησης του φόρτου για τα νοσοκομεία, υπάρχει και το σημαντικό ζήτημα του πάρκινγκ.

Προφανώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δημιουργει και σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη διαφόρων ειδών αγροτουρισμού που θα εμπλουτίσουν την οικονομία της επαρχίας της Κρήτης. Ομως και εκεί χρειάζονται έργα.

Σε πολλά από τα φαράγγια του νομού ακόμα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές μετά τη μεγάλη κακοκαιρία τον Φεβρουάριο του 2019.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα έχουν στο μυαλό τους οι αρμόδιοι ώστε η επιμήκυνση της σαιζόν να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο όσα θα λύσει.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live