Αν. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης Δ. Πατέλης εναντίον Β. Διγαλάκη: Εκμεταλλεύεσαι το κύρος του Πολυτεχνείου Κρήτης για ιδιοτελείς ψηφοθηρικούς λόγους

Κανένα σχόλιο

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Δημήτρης Πατέλης με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα καταγγέλλει τον υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά και πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη για εκμετάλλευση του Ιδρύματος και της πανεπιστημιακής κοινότητας σε διαφημιστικό του.

Το κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

Καταγγελία. Ντροπή και αίσχος!

"Sponsored links"

Προβεβλημένος εκπρόσωπος της παράταξης των «προθύμων» του «πανεπιστημίου της αγοράς», αφού έχει καταστήσει από ασαφή έως ανύπαρκτα τα όρια μεταξύ ιδιωτικών συμφερόντων εταιρείας και ΑΕΙ, έχοντας κάνει χρήση της πρυτανικής θητείας προς αυτοπροβολή και δίκην εφαλτηρίου προς περαιτέρω σταδιοδρομία, τώρα εκμεταλλεύεται ασυστόλως το ίδιο το Πολυτεχνείο, το προσωπικό, τις υποδομές, την εικόνα του, το κύρος της κοινότητας του ιδρύματος, αλλά και την ίδια την παρουσία της φοιτητιώσας νεολαίας, τις ελπίδες και την απελπισία νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, για ιδιοτελείς ψηφοθηρικούς σκοπούς, στην υπηρεσία μάλιστα του πλέον βεβαρημένου με το αίσχος της αποικίας χρέους και της νεανικής μετανάστευσης πολιτικού φορέα του κεφαλαίου και των αιματοβαμμένων ΕΕ-ΝΑΤΟικών στρατηγικών επιλογών του…

Ο κ. Βασίλειος Διγαλάκης δεν μας εκπλήσσει με τις ιδεολογικοπολιτικές επιλογές του. Μας είχε προϊδεάσει με τις «επιχειρηματικές επιλογές» του, ως μέλος ΔΕΠ, ως ιδιώτης επιχειρηματίας, ως πρύτανης της παράταξης των «προθύμων», και με τη σπουδή του να προλάβει να πιστωθεί τη χορήγηση Χρυσού μεταλλείου αμοραλιστικού εξευτελισμού στον κο Κων/νο Μητσοτάκη κ.λπ.

Βεβαίως, έχει κάθε δικαίωμα του εκλέγειν, του εκλέγεσται και του πολιτεύεσται. Επ’ αυτού κρίνεται και θα κριθεί δημοσίως και δια της ψηφοφορίας. Ωστόσο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκμεταλλεύεται ασυστόλως το Ίδρυμα και την πανεπιστημιακή κοινότητα στα διαφημιστικά του οπτικοακουστικά υλικά.

Δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να καπηλεύεται το κύρος εκ του δημοσίου λειτουργήματός και τα όποια συνδεόμενα με αυτό αξιώματα επί θητεία προς ίδιον όφελος. Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με την ακαδημαϊκή δεοντολογία.

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος οφείλει να τηρεί υποδειγματικά το ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ του, βάσει του γράμματος και του πνεύματος του συντάγματος και του όρκου που έχει δώσει.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Η κοινότητα του ιδρύματος, για λόγους στοιχειώδους δημοσίου καθήκοντος και αξιοπρέπειας, οφείλει να απαιτήσει από τον κ. Διγαλάκη να ζητήσει συγνώμη από την κοινότητα του Ιδρύματος και από την κοινωνία των Χανίων, και να αποσύρει το κατάπτυστο, προσβλητικό και επαίσχυντο υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ επιστημονικό, παιδαγωγικό και ηθικό καθήκον μου να διαχωρίσω δημόσια και κατηγορηματικά τη θέση μου από αυτή την επονείδιστη και εξευτελιστική διαγωγή και να καταγγείλω την όλη μεθόδευση.

21.6.2019

"Sponsored links"

Δημήτρης Πατέλης

Διδάσκων Φιλοσοφία

Δείτε το σποτ στο οποίο αναφέρεται ο κ. Πατέλης:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live