Αν. Ξανθός για κυβέρνηση: “Ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της «μετάλλαξης Ο»”

Κανένα σχόλιο

Σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της «μετάλλαξης Ο» .

Ο κ.Ξανθός ανέφερε ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού ( χώροι διασκέδασης , αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις , εργασία , μέσα μαζικής μεταφοράς , σχολεία κλπ ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών»!

Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών , η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και , κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ , κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας .

"Sponsored links"

Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι :

  • Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα , σήμα εγρήγορσης και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία
  • Άμεση λήψη των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων–αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
  • Επιτάχυνση εμβολιασμών και ειδικά της 3ης δόσης
  • Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους
  • Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων
  • Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ – επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων ( μονοκλωνικά αντισώματα , νέα αντιϊκά φάρμακα , κλπ ) , τα οποία έχουν προφανώς επικουρικό ρόλο , δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα εμβόλια και πρέπει να αποτελούν στοιχείο μιας συνολικής υγειονομικής στρατηγικής που δίνει έμφαση στον εμβολιασμό , στα μέτρα Δημόσιας Υγείας και στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ . Ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες , δεν είναι δραστικά έναντι της «μετάλλαξης Ο» .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live