Απίστευτα πράγματα! ΝΑΤΟ και Αμερικανοί θέλουν οι S-300 να φύγουν από την Κρήτη για την Ουκρανία

Κανένα σχόλιο

Του Δήμου Βερύκιου

Οι Ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» ή όχι τα τουρκικά F-16 στις 23 Αυγούστου που πετούσαν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ»; Η Αθήνα διαψεύδει κατηγορηματικά την εν λόγω πληροφορία. Ωστόσο, ανεξαρτήτως εάν σημειώθηκε ή όχι το συγκεκριμένο γεγονός, με τη διαρροή αυτή η τουρκική πλευρά επιδιώκει:

1) Να υπενθυμίσει στη Δύση ότι δεν είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς (S-400) αλλά και η Ελλάδα διαθέτει αντίστοιχα συστήματα (S-300), χωρίς να έχει αντιδράσει καμία δυτική χώρα.

"Sponsored links"

2) Να εμφανίσει την Ελλάδα ότι διακατέχεται από επιθετικές διαθέσεις έναντι της Τουρκίας.

3) Να οδηγήσει τη Δύση και πρωτίστως τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην άσκηση περαιτέρω πιέσεων προς την Ελλάδα ώστε να αποσύρει τους S-300 από την Κρήτη και να τους διαθέσει στην Ουκρανία. Στόχος της Τουρκίας, μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα μετά από δυτικές πιέσεις να αποσύρει τη ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα που διαθέτει στο Ανατολικό Αιγαίο (OSA, TOR-M1, S-300) ώστε να διαθέτει μόνο η ίδια ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορική κάλυψη με τις συστοιχίες των S-400.

s300, πυραυλοι s300, s300 κρήτη

Η Αθήνα, ως συνήθως, αντέδρασε σπασμωδικά στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της «Σαμπάχ», προβαίνοντας σε κατηγορηματική διάψευση με την επισήμανση ότι οι S-300 είναι αποθηκευμένοι! Επομένως, εάν η ίδια η Αθήνα διαρρέει μέσω των ημιεπισήμων καναλιών ότι οι S-300 είναι ανενεργοί (στην πραγματικότητα δεν είναι), αυτόματα ενισχύεται το επιχείρημα: Αφού δεν τους χρησιμοποιείτε που δεν τους χρησιμοποιείτε, από το να σκουριάζουν στα κουτιά και τα κασόνια στην Κρήτη γιατί δεν τους στέλνετε στην Ουκρανία για να πιάσουν τόπο;

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πολύ ακόμη και ότι η Δύση θα χρειαστεί να δώσει επιπλέον βαρύ οπλισμό στο Κίεβο μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live