22.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Απίστευτο και απίθανο γκραν γκινιόλ σε δρομολόγιο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη – Χανιά – Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ένα  απίστευτο περιστατικό συνέβη  χθες  στο ΚΤΕΛ  Χανίων – Ρεθύμνης, το  οποίο εκτελούσε   το δρομολόγιο  των 11.30  πμ  από Θεσσαλονίκη  προς Χανιά και Ρέθυμνο.

Χθες    γύρω  στις  12  παρά  το πρωί ενημερώθηκα  από  επιβάτισσα    στο εν λόγω  δρομολόγιο , ότι ο οδηγός του λεωφορείου , αριθμός 61 και με πινακίδες κυκλοφορίας ΗΚΖ-7117, μετέφερε ένα μικρόσωμο  ζώο  , ασυνόδευτο   καθώς και το δικό της  μικρόσωμο επίσης ζώο  στο χώρο των αποσκευών.

Ο  οδηγός, παρά τις συστάσεις  των αρμοδίων στην Θεσσαλονίκη  και τις προσπάθειες  της  ιδιοκτήτριας του  ενός σκύλου αρνήθηκε  να μεταφέρει , ως όφειλε και υποχρεούτο,  τα ζώα  στην καμπίνα  των επιβατών.

Στις εκκλήσεις της κοπέλας  η οποία  ετοιμαζόταν  να καλέσει την αστυνομία ο οδηγός  της είπε ” η κατεβαίνεις τώρα από το λεωφορείο μαζί με το σκυλί σου  και τις αποσκευές  σου  ή φεύγω  τώρα αμέσως “, έχοντας αναμμένη την μηχανή του .

Η κοπέλα αναγκάστηκε  να  ταξιδέψει  και  λίγο μετά  με πήρε τηλέφωνο  και μου  ανέφερε  τα συμβάντα.

Επικοινωνούμε  αμέσως  με τον Φιλοζωικό Σύλλογο στην Λάρισα, μέλος  της Ομοσπονδίας μας,  ενημερώνονται και αναλαμβάνουν   να  περιμένουν   το  λεωφορείο  στην επόμενη στάση στην Λάρισα μαζί με την Αστυνομία.

Παράλληλα  ενημερώνουμε   στο υπουργείο  Μεταφορών το Σώμα  Επιθεωρητών Ελεγκτών  του  Υπουργείου  , εξηγούμε  τι συμβαίνει και αυτοί επικοινωνούν αμέσως  με τον Πρόεδρο  του ΚΤΕΛ  Χανίων, τον ενημερώνουν  για  την στάση  του  οδηγού, ο οποίος επικοινωνεί στην συνέχεια  με τον οδηγό και του υποδεικνύει να  ανεβάσει  τα δυο ζώα  στην καμπίνα, σύμφωνα με τον νόμο.

Ο οδηγός του δηλώνει, ότι θα συμμορφωθεί.

Στην Λάρισα αρνείται και πάλι να ανεβάσει  τα ζώα  στον χώρο  των επιβατών και μόνο,  όταν η αστυνομία  του αναφέρει  ότι είναι  υποχρεωμένη να τον συλλάβει , αναγκάζεται  να  υποχωρήσει, δηλώνοντας όμως  μπροστά σε όλους , ότι  στην Λαμία, επόμενη στάση ,  θα τα πετάξει.

Ενημερώνεται  στην συνέχεια ο σύλλογος και η αστυνομία Λαμίας.

Εκεί αμέσως μετά την στάση  , ο  οδηγός αρπάζει βίαια  τα δυο ζώα  και  κατευθύνεται στον χώρο των αποσκευών για να τα τοποθετήσει εκεί.

Υποχρεώνεται  και πάλι  να τα μεταφέρει  επάνω στην καμπίνα των επιβατών.

Το τέλος του απαράδεκτου  αυτού  περιστατικού  έλαβε  χώρα στο λιμάνι στα Χανιά, όπου  ο  προκλητικός και κατά συρροή  παραβατικός  οδηγός,  άρπαξε  κυριολεκτικά  και με βίαιο  τρόπο  από τα χέρια  της επιβάτισσας  τα δύο  ζώα και  λέγοντας ” εδώ ειναι Χανιά και κουμάντο κάνω εγώ”   και έβαλε  τα ζώα  στις αποσκευές μέχρι  το ΚΤΕΛ  Χανιών.

Παράλληλα απείλησε  την επιβάτισσα , ότι ”  θα την κάνει  να θυμάται την φάτσα  του σε όλη της  τη ζωή”.

Έχουν γίνει και πρόκειται  να γίνουν πολλές ενέργειες  εκ μέρους του συλλόγου μας  και της Ομοσπονδίας αλλά εκ μέρους  του Σώματος  Επιθεωρητών και την Διοίκηση του  ΚΤΕΛ  σε πολλά  επίπεδα  για τον θρασύτατο αυτό  οδηγό.

Πληροφορηθηκαμε επίσης  ότι είναι  ο ίδιος  ο οποίος  υποχρέωσε  αλλοδαπή  επιβάτισσα εκ Βαλκανίων  να  πληρώσει  εισιτήριο  για τα δυο ανήλικα  παιδιά  της.

Ο ρατσισμός  κατά ανθρώπων  και ζώων  έχει κοινή ρίζα και ενυπάρχει σε αυτόν τον άνθρωπο  στην ποιο απεχθή μορφή του.

Τέλος  προς ενημέρωση  του κόσμου αναφέρουμε, ότι ο νόμος  2063/01  που διέπει  την λειτουργία των ΚΤΕΛ απαγορεύει  την μεταφορά  οιουδήποτε  ζώου  στον χώρο  των αποσκευών, χωρίς  ο οδηγός να μπορεί  να  αρνηθεί.

Με την  υπουργική απόφαση  – ΑΔΑ: 4ΑΘ61-ΒΩΟ –  τα ζώα  συντροφιάς έως  10 κιλά,  μέσα  σε  σάκο  μεταφοράς  και με το βιβλιάριο  υγείας  τους  μεταφέρονται ΜΟΝΟ   στην καμπίνα  των  επιβατών, καθώς και οι σκύλοι – οδηγοί  ανεξαρτήτως  κιλών.

Το καλοκαίρι  είχαμε  και άλλα περιστατικά  παραβατικής  κατάστασης  εκ μέρους  μικρής  ευτυχώς μερίδας οδηγών του ΚΤΕΛ και ελπίζουμε  αυτό να είναι το τελευταίο , όπως μας διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι του ΚΤΕΛ  Χανίων.

Τα ζώα  συντροφιάς δεν μεταφέρουν μικρόβια  και αρρώστιες στον άνθρωπο  και δη και τα εμβολιασμένα, το αντιθετο  συμβαίνει ,  οι  άνθρωποι  μεταφέρουν  χιλιάδες  μικρόβια  και  ασθένειες σε άλλους  ανθρώπους.

Πολιτισμός  γνώση και όχι  δήθεν  μαγκιά , για να   αποφεύγουμε  τέτοιες  μεσαιωνικές  καταστάσεις .

Δεν είμαστε  ξέφραγο  αμπέλι  ο καθένας να κάνει ο, τι θέλει.

ή είμαστε ?

Αναστασια Μπομπολάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...