“Απαγορευμένη περιοχή” με συρματοπλέγματα τμήμα της παραλίας στο Μάλεμε

Κανένα σχόλιο

Η αυθαιρεσία δεν είναι σπάνια στην Ελλάδα όμως κάποιες φορές ξεπερνιούνται ακόμη και τα όρια της αυθαιρεσίας.

Οι εικόνες που ακολουθούν ειναι όχι από κάποια απομονωμένη παραλία του νότου αλλά από το ανεπτυγμένο τουριστικά Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά. Εκεί ιδιώτης έκρινε σκόπιμο να φράξει την παραλία με μπάζα και συρματοπλέγματα.

Το συρματόπλεγμα κυριολεκτικά ξεκινά από τη θάλασσα και καλύπτει όλο το ύψος της παραλίας ουσιαστικά αποκλείοντας την πρόσβαση στους πολίτες.

"Sponsored links"

Συρματοπλέγγματα και μπάζα επί της παραλίας

Σε σημείο της υπάρχει και πινακίδα που γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα γερμανικά:

“ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ”

ενώ μόνο στα ελληνικά αναφέρεται:

“ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ”.

“Απαγορευμένη περιοχή” η παραλία

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες η συγκεκριμένη περίφραξη της παραλίας δε μπορεί να είναι πρόσφατη αφού τόσο το συρματόπλεγμα όσο και οι πινακίδες είναι σκουριασμένα όμως η εικόνα παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη και όχι σε τουριστική περιοχή.

Σημειώνουμε ότι παρόμοιες εικόνες έχουν διαπιστωθεί και σε παραλίες του νότου της Κρήτης, κυρίως από κτηνοτρόφους και αγρότες που δεν επιθυμούν να εισέρχονται σε περιοχές που έχουν ζώα ή χωράφια άλλοι άνθρωποι όμως οπωσδήποτε αυτές οι ενέργειες είναι πέρα για πέρα παράνομες.

Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά θα επιληφθεί του θέματος αφού άλλωστε είναι ευθύνη του η διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live