19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

Ημερομηνία:

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Συγκεκριμένα, προβλήματα σε αρκετά δρομολόγια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης η πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, από τον Θοδωρή Κολυδά, σήμερα Τρίτη θα δούμε αλλαγή του σκηνικού με βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική, άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικά χαλαζοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες τα Δωδεκάνησα ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 16 και στη νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...