Την απογοήτευσή του για την κριτική που δέχθηκε μετά τις τοποθετήσεις του σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών εκφράζει ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, με νέα δημόσια τοποθέτησή του.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Γρυσπολάκης αναφέρει ότι αντιμετώπισε «πυρά κακοήθειας» τόσο από πολιτικούς κύκλους όσο και από προσωπικούς φίλους του, λόγω των απόψεων που εξέφρασε. Όπως σημειώνει, στα Χανιά κάποιοι υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι οι θέσεις του υπέρ του πρωθυπουργού σχετίζονται με πιθανή κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής.
Παράλληλα, αναφέρεται σε αρνητικές αντιδράσεις που δέχθηκε από φίλους του, αλλά και από διαδικτυακό βήμα διαλόγου στο οποίο συμμετείχε από το 2016, και το οποίο – όπως αναφέρει – έχει πρόσφατα στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, του ζητήθηκε να μην τοποθετείται πλέον, καθώς οι απόψεις του δεν είναι αποδεκτές από την πλειονότητα των συμμετεχόντων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δημόσια προτροπή του προς τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ανέφερε:
«Η Δικαιοσύνη δεν είναι καλή και δίκαιη, όταν εκδίδει αποφάσεις που μας συμφέρουν. Όπως, επίσης, δεν είναι άδικη, υποκειμενική και συγκαλύπτουσα “σκάνδαλα”, όταν εκδίδει αποφάσεις που δεν μας συμφέρουν. Ας προσέξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι αυτή τη συμπεριφορά θα τη βρουν μπροστά τους, αφού υπονομεύει το ίδιο το πολίτευμα, το οποίο επιβάλλει τη διακριτότητα δικαστικής, εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Γι’ αυτό οι δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδουν με την ομαλότητα για την πορεία της χώρας, ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς και αβέβαιους, όπως είναι οι σημερινοί σε διεθνές επίπεδο».
Ο πρώην πρύτανης κλείνει την τοποθέτησή του με αιχμές για όσους του άσκησαν κριτική, κάνοντας λόγο για «απαρχή του ολοκληρωτισμού» από ανθρώπους που θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.