Απεβίωσε ο Ιωσήφ Βεντούρας, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ο Ιωσήφ Βεντούρα, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ενεργό μέλος της κοινότητας του Ηρακλείου απεβίωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στο ΠΑΓΝΗ μετά από σύντομη ασθένεια. O Ιωσήφ Βεντούρα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου 1938.

Διπλωματούχους Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1961, συνέχισε τις σπουδές του σε πυρηνική φυσική και θεωρητική αστροφυσική και απέκτησε το διδακτορικό του το 1975 από το City University of NewYork στις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Tubingen της Γερμανίας και στο Institutd’AstrophysiquedeParis (Γαλλία) πριν έλθει ως καθηγητής στο νεοσύστατο Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης το 1983, ως το πρώτο μέλος της ομάδας αστροφυσικής του Τμήματος.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2006 και εκλέχθηκε Ομότιμος Καθηγητής του Παν. Κρήτης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας υπήρξε επίσης συνεργαζόμενο μέλος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και εθνικός εκπρόσωπος στο περιοδικό Astronomy&Astrophysics.

"Sponsored links"

Ο Ιωσήφ Βεντούρα είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα και είχε υποστηρίξει ενεργά μια σειρά από δράσεις των οικολόγων του νομού Ηρακλείου. Αφήνει πίσω του τη γυναίκα και την κόρη του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις