Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ αλλά και εκτός διασωλήνωσης

Κανένα σχόλιο

Για «απελπιστική κατάσταση» στα δημόσια νοσοκομεία καθώς επελαύνει το τρίτο κύμα κοροναϊού, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλώντας σε επίταξη – επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα -σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Στο μεταξύ, το  υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, που όμως δεν αποδίδει την πλήρη εικόνα, γιατί πολλοί ασθενείς δεν διασωληνόνται καν, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs. Γιατί ασθενείς διασωληνωμένοι που παραμένουν εκτός ΜΕΘ για περισσότερες από 48 ώρες, θεωρούνται καταδικασμένοι. Επομένως ο θεράπων προτιμά να  αφήσει τον ασθενή να εξαντλήσει τις πιθανότητες του, χωρίς   μηχανική υποστήριξη.

Σημειώνεται επίσης ότι το υπουργείο Υγείας επιμένει να ανακοινώνει τον αριθμό των διασωληνωμένων μόνο εντός των ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν δεκάδες, ίσως περισσότεροι και από 100, που έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

"Sponsored links"

Στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της μεγάλης κρίσης -με αποκορύφωμα στις 4 Δεκεμβρίου όταν σημειώθηκε αντίστοιχη τεχνητή σταθεροποίηση του αριθμού των διασωλωνημένων εντός, γύρω στους 620- , τονίζει στο Tvxs έμπειρος παρατηρητής της εξέλιξης της πανδημίας,  «το υπουργείο Υγείας ακολούθησε την ίδια παραπλανητική τακτική, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάσει στο ελάχιστο τον αριθμό των θυμάτων. Αντίθετα ο σχετικός αριθμός μεγάλωνε, γιατί σε όσους πέθαναν εντός ΜΕΘ προστίθεντο οι διασωληνεμένοι εκτός ΜΕΘ και όσοι δεν διασωληνόνονταν καν».

Οι δηλώσεις ΠΟΕΔΗΝ

«Είναι ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες γεμάτες και δεν επαρκούν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα:

 • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Γεμάτη η ΜΕΘ
 • Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Γεμάτη η ΜΕΘ.
 • ΚΑΤ: Μία κλίνη διαθέσιμη
 • Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Ερυθρός: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Νίμιτς: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Ελπίς: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Δύο κλίνες κενές
 • Νοσοκομείο Σωτηρία: Δύο κλίνες κενές
 • Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Τζάνειο: Γεμάτη
 • Νοσοκομείο Αττικό: Γεμάτη
 • Θριάσιο Νοσοκομείο: Γεμάτη
«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι στη λίστα. Ποιος να προτοεξυπηρετηθεί;» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι «δεν επιτρέπεται νοσοκομείο όπως της Νίκαιας με 160 ασθενείς κορωνοϊού να μην διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ Covid».

Ο ίδιο αναφέρει πως στο Αλεξάνδρας γέμισε η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία με διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού και περιμένουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει, ενώ στο Σισμανόγλειο «οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, όσοι τα καταφέρουν, τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ».

Στο Γεννηματάς αυτή τη στιγμή είναι 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο Τζάνειο έξι, στη Νίκαια δέκα. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται στα περισσότερα νοσοκομεία.

«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας στην Αττική, 800 χιλιόμετρα μακριά, για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο κ Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα. Να επιστρατεύσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

tvxs.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live