15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απερίγραπτη δήλωση Γκάγκα για Τέμπη: «Η απόφαση είναι να μην επιτραπεί στους συγγενείς να δουν ανθρώπους τους που δεν ζουν πια -Να τους θυμούνται γερούς»

Ημερομηνία:

«Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων από τη σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως το σύστημα υγείας λειτούργησε πάρα πολύ καλά και τόνισε πως σε κάθε νοσοκομείο που παρέλαβε τραυματίες, όλο το προσωπικό -ακόμη και όσοι δεν είχαν εφημερίες- έσπευσε προκειμένου να βοηθήσει. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και στους ανθρώπους που έδωσαν αίμα.

«Η απόφαση είναι να μην δουν συγγενείς ανθρώπους που δεν ζουν πια»

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, έξι άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Και συνέχισε: «Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό, καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...