Απεργούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων την Πέμπτη – Και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Χανίων στηρίζουν την κινητοποίηση

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων συμμετέχει στην Πανυγειονομική Απεργία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τους συναδέλφους τους να παρευρεθούν 11.00 με 12.00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται διεκδικούν:

-ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ

"Sponsored links"

-ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΥ

-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ

-ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.

Με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων στηρίζει την κινητοποίηση:

"Sponsored links"

Κάθε μέρα ζούμε όλο και περισσότερο στο πετσί μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης , ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, να έχουν χτυπήσει κόκκινο με μισθούς πολύ χαμηλούς που δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες μας!

Η ίδια εκρηκτική  κατάσταση  υπάρχει στον ευρύτερο τομέα της υγείας που τα δύο τελευταία χρόνια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας σε συνδυασμό και με την  αύξηση του τουρισμού , κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη.

Το  προσωπικό του νοσοκομείου  Χανίων έχει εξουθενωθεί σωματικά και ψυχολογικά από την υπερεφημέρευση , τα εξαντλητικά ωράρια , την τραγική έλλειψη προσωπικού .

Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα να  δουλεύει ένας αντί για τρείς ή τέσσερις και να υπάρχουν τα χρωστούμενα εφημεριών, ρεπό , άδειες κλπ.

Η προκύρηξη θέσεων μονίμου προσωπικού για το νοσοκομείο Χανίων ,που έγινε πρόσφατα,  είναι για 10 ειδικευμένους γιατρούς ενώ λείπουν πάνω από  25 τουλάχιστον, και για 53 νοσηλευτές ενώ λείπει πολλαπλάσιος αριθμός .

Η κατάσταση στην ΠΦΥ  είναι επίσης απαράδεκτη. Αγροτικοί γιατροί στέλνονται να καλύπτουν τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, αντί να μένουν στα περιφερειακά ιατρεία τους, αφήνοντας τους κατοίκους των χωριών χωρίς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ άλλοι αναγκάζονται να παραιτηθούν μετά την υποχρεωτική μετακίνησή τους στα επείγοντα του νοσοκομείου  για να κάνουν τη δουλειά του ειδικευμένου ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών .

Ο γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου πληρώνεται από το δημόσιο για να καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της επαρχίας και των απομακρυσμένων περιοχών και όχι να δίνει άλλοθι στους εφοπλιστές , ή να κλείνει τις χαώδεις τρύπες της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο.

Ο θεσμός του “προσωπικού γιατρού”, που φέρνει η ΝΔ ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντί για ένα θετικό μέτρο που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες μας και των οικογενειών μας στην Υγεία, στην πράξη αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  αφού μπορεί σε  κάθε προσωπικό γιατρό να του αναλογούν μέχρι και 2.000 άτομα. Επίσης η εφαρμογή του σήμερα στη χώρα μας θα λειτουργήσει ως εργαλείο-κόφτης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, όπως γίνεται ήδη  στο εξωτερικό, που ίδιος ο ιατρός ελέγχεται και πριμοδοτείται με κριτήριο τα νούμερα, π.χ. πόσο λιγότερους θα παραπέμψει για εξετάσεις.

Ο στόχος της τωρινής  κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούν  τις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι η ολοκληρωτική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε ο ιδιωτικός τομέας  να αποτελεί τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα στον 21ο αιώνα να γυρίσουμε σε προπολεμικές καταστάσεις που ο κόσμος πέθαινε αβοήθητος από απλές ασθένειες λόγω απουσίας πρόληψης , έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας.

Δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο για τη ζωή και την υγεία μας απ’ όσα μπορεί να εξασφαλίσει το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα τον 21ο αιώνα.

Παλεύουμε δίπλα στους Υγειονομικούς :

Για ένα σύστημα  υγείας δημόσιο, καθολικό, δωρεάν, με κάλυψη  των ελλείψεων σε προσωπικό- υλικά- κτίρια.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική  απεργία των Υγειονομικών το  την Πέμπτη 20/10 στις 11μ στην πύλη του Νοσοκομείου.

Πραγματοποίηση απογευματινού συλλαλητηρίου την ίδια μέρα στις 6μμ στην Δημοτική Αγορά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live