Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στην πανοικοδομική απεργία της 16ης Μαρτίου συμμετέχουν τα συνδικάτα των οικοδόμων στην Κρήτη.

Κάλεσμα για την πανελλαδική πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 16 Μαρτίου και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωΐ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

«Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, καθώσ και άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση», αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «είναι πρόκληση, οι εργοδοτικές οργανώσεις να επικαλούνται διάφορες δυσκολίες και εμπόδια για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί επειδή ανατιμήθηκαν τα οικοδομικά υλικά και αυτοί κάνουν παζάρια στην υπογραφή σύμβασης εργασίας που θα ανακουφίζει τους εργαζόμενους, θα βελτιώνει τα μεροκάματα και τους μισθούς, 13 χρόνια μετά την υπογραφή της τελευταίας σύμβασης».

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των οικοδόμων, κάνοντας λόγο για «δίκαιο αγώνα των οικοδόμων, οι οποίοι πλήττονται για μία ακόμα φορά από τις πολιτικές της κυβέρνησης».

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Συνδικάτο Οικοδόμων του Ρεθύμνου το οποίο καλεί στην απεργία και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα του ΕΦΚΑ.

«Η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρούς ΕΒΕ που δουλεύουν στην ιδιωτική οικοδομή, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους, όπως διαχρονικά κάνουν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς της ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απολαμβάνουν τα δις του Ταμείου Ανάκαμψης κι εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα και να θερμάνουμε τα σπίτια μας», αναφέρει το Συνδικάτο.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις των σωματείων απευθύνει και η Ένωση Οικοδόμων Χανίων. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «οι λύσεις που προσδοκούμε και διεκδικούμε να γίνουν πράξη δεν θα έρθουν αν μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν κάνουμε υπομονή να περάσει η μπόρα, αν περιμένουμε να εμφανιστούν οι σεσημασμένοι «σωτήρες», που όλο τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και όταν έρθουν «στα πράγματα», μας φορτώνουν με αντεργατικούς νόμους και ψαλιδισμένα δικαιώματα».

Σημειώνουμε ότι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα των οικοδόμων ζητώντας:

• Την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.
• Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου τους που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.
• Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
• Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής τους.
• Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

efsyn.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live