Απλά δεν μας άφηναν να βγούμε”: Η Ουκρανή Ναταλία Ουσμάνοβα, για την απομάκρυνσή της από το Αζοφστάλ | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Δεκάδες Ουκρανοί άμαχοι απομακρύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από το νότιο λιμάνι της Μαριούπολης μετά από εβδομάδες πολιορκίας του εργοαστασίου στο Αζόφσταλ.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των αμάχων, μια γυναίκα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είχε δυο μήνες να δει το φώς το ήλιου.

«Είπα στον άντρα μου: Βάσια, δεν χρειάζεται να πάμε τουαλέτα με φακό; Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιοήσουμε μια τσάντα (σαν τουαλέτα) και φακό. Δεν είχαμε δει το φως του ήλιου εδώ και δυο μήνες. Φοβόμασταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ναταλία Ουσμάνοβα.

"Sponsored links"

Η Ναταλία εγκατέλειψε τη Μαριούπολη με λεωφορείο, φτάνοντας στο χωριό Μπενζιμένε, το οποίο η Ρωσία έχει αναφέρει ότι ελέγχει.

«Ήρθαμε στο Αζοφστάλ με τη θέλεσή μας, όπως οι εργάτες του εργοστασίου, για να σωθούμε», σημειώνει η Ναταλία Ουσμάνοβα και συνεχίζει: «Όταν καταλάβαμε ότι μας πλησιάζει, φοβηθήκαμε ακόμα περισσότερο και προσπαθήσαμε να φύγουμε. Ξέραμε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ξέραμε για την εκκένωση. Απλά δεν μας άφηναν να βγούμε. Και όταν αρχίσαμε να ακούμε βόμβες να σκάνε εκεί, νόμιζα ότι η καρδιά μου θα σταματούσε και ότι δεν θα επιβίωνα».

Στη συνέχεια περιγράφοντας τους βομβαρδισμούς, αναφέρει: «Ήταν τόσο ισχυροί. Στην έξοδο του καταφυγίου, στην κορυφή της σκάλας, δεν μπορούσε κανείς να αναπνεύσει, αφού δεν υπήρχε αρκετό οξυγόνο. Φοβόμουν μέχρι και να βγω έξω για να αναπνεύσω λίγο καθαρό αέρα. Φοβόμουν να ξεμυτίσω».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live