Απλά μαθήματα ευρωπαϊκής αντιπροπαγάνδας

Κανένα σχόλιο

Του Στέλιου Κούλογλου

Μόλις χθες, ένας βουλευτής της Μέρκελ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την νέα συμφωνία με την Ελλάδα. Όμως δεν είναι αυτή η είδηση που υπογραμμίζει το χάσμα μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κοινής γνώμης, η οποία αντιτίθεται στην πλειοψηφία της σε οποιαδήποτε παραχώρηση προς την ελληνική πλευρά.

Το De Linke, είναι το μόνο που υπερασπίζει με σθένος τα ελληνικά δίκαια. Ε λοιπόν, σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 53% των οπαδών του κόμματος της γερμανικής αριστεράς συμφωνεί με την στάση της Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου επιβλήθηκε η τιμωρητική, εξοντωτική συμφωνία στον Α. Τσίπρα! Ανάμεσα στους οπαδούς του κόμματος των Πρασίνων, του οποίου η ηγεσία  επίσης κράτησε βασικά θετική στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση επικρίνοντας κυρίως την γερμανική, το ποσοστό φτάνει στο 75%!!

"Sponsored links"

Έχω ξαναγράψει για το ναυάγιο της Ελλάδας στο θέμα της ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης. Ή για τον Γερμανό αριστερό ευρωβουλευτή που δήλωνε διατεθειμένος να πληρώνει από την τσέπη του κάποιον Έλληνα, ώστε να τον ενημερώνει για τις πραγματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Σε κανένα φίλο της ελληνικής υπόθεσης δεν έχει δοθεί μια στοιχειώδης, συστηματική βοήθεια που να του επιτρέπει να ανασκευάζει τις διαστρεβλώσεις ολόκληρου του διεθνούς τύπου, γιατί το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη Γερμανία: περιμένοντας να μιλήσω σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της πιο φιλικής Γαλλίας, ακούω πολύ συχνά εισαγωγές που παρουσιάζουν την Ελλάδα κάτι σαν την Σιέρρα Λεόνε.

Χρειάζεται να υπενθυμίζω κάθε φορά ότι παρά τα μεγάλα, υπαρκτά της προβλήματα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ανεπτυγμένες χώρες, διοργάνωσε πριν 10 χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ότι και εξ αιτίας των τελευταίων- καθώς και της ξέφρενης αγοράς εξοπλισμού από την Γαλλία και την Γερμανία – βρέθηκε υπερχρεωμένη το 2010. Ορισμένες πολύ απλές αλήθειες που δεν έχουν ποτέ προβληθεί από ελληνικής πλευράς:

– Τα πακέτα που δίδονται στην Ελλάδα από το 2010, δεν είναι δωρεάν βοήθεια, όπως πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών. Πρόκειται για δάνεια από τα οποία η γερμανική ή η γαλλική κυβέρνηση έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει πολλά χρήματα. Όταν υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit και πολλές άλλες, ακόμη και εχθρικές εφημερίδες, η Γερμανία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 380 εκατ. ευρώ μόνο από τους τόκους των δανείων, ο αντίπαλος σιωπά, όπως και  πρόσφατα σε ένα τηλεοπτικό debate. To ΔΝΤ έχει κερδίσει περισσότερα.

– Αντίθετα με τα γραφόμενα περί μη εφαρμογής των συμφωνηθέντων, η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερεςδημοσιονομικές προσαρμογές της πρόσφατης παγκόσμιας ιστορίας με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Η ύφεση είναι χειρότερη από αυτήν των ΗΠΑ στα χρόνια του κραχ. Γιατί πρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο;

– Στους αντίποδες, οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κερδίσει εκατοντάδες δις από την κρίση του ευρώ. Στον  πίνακα που ακολουθεί, με τα κίτρινα τι θα πλήρωνε η Γερμανία για την αποπληρωμή του χρέους της με όρους του 2008, με πορτοκαλί τι πραγματικά  πληρώνει σήμερα λόγω μειωμένων επιτοκίων.

181242g-screen_shot_2015-07-24_at_3.57.47_m.m.

– Περισσότερες εξαγωγές λόγω εξασθενημένου ευρώ, μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια για να δανειστεί χρήματα (τα οποία εν συνεχεία δανείζει στην Ελλάδα με υψηλότερα επιτόκια) πτώση των επιτοκίων για το δικό της χρέος, σύμφωνα με τον πίνακα της ευρωπαϊκής Κομισιόν η γερμανική κυβέρνηση έχει κερδίσει 193 δις ευρώ, περισσότερα δηλαδή από το ΑΕΠ της Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών της ΕΕ!! Σύμφωνα με την Liberation, η Γαλλία, στο ίδιο διάστημα, έχει κερδίσει 2 δις!

181242g-screen_shot_2015-07-24_at_3.58.22_m.m.

– Αντίθετα με την Bild και τις άλλες κιτρινοφυλλάδες, οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, έχουν τις ίδιες ή και λιγότερες μέρες διακοπών και σε λίγο θα συνταξιοδοτούνται πολύ αργότερα. Φυσικά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην δημόσια διοίκηση, με την φοροδιαφυγή ή την πάταξη της διαφθοράς, αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν όταν ότι έχει απομείνει όρθιο καταστρέφεται και με το μαχαίρι στο λαιμό.

"Sponsored links"

Δεν θα υπάρξει ένας Χριστιανός που να βάλει ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις γερμανικές και λοιπές εφημερίδες με τις αλήθειες και τα ψέματα;  Δεν θα φτιαχτεί ποτέ ένας γερός μηχανισμός ενημέρωσης σε διεθνές επίπεδο; Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ τον επαρχιωτισμό που θέλει να ασχολούμαστε με τον κάθε τρελαμένο στην Ελλάδα, διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας τη γερμανική κάμηλο;

Ιδίως με την καιροσκόπο Νονά – Μέρκελ που δεν νοιάζεται παρά για τις δημοσκοπήσεις και με τον Σόιμπλε να παραφυλάει, αν δεν υπάρξει μια συστηματική επιχείρηση αντιπροπαγάνδας, ξεχάστε οποιαδήποτε νέα συνθήκη ειρήνης, συμφωνία για την μείωση του χρέους και οποιαδήποτε αξιοπρεπή εξέλιξη.

tvxs.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live