Αποδοχή της δωρεάς Τσιλεδάκη από τον Δήμο Χανίων – Αλλάζει μορφή η Νέα Χώρα

Κανένα σχόλιο

Αποδεκτή έκανε και επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τη δωρεά για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση της Νέας Χώρας, από την οικογένεια Τσιλιδάκη.

Κατά την παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Νέοι χώροι στη Νέα Χώρα» από τον αρχιτέκτονα Πρόδρομο Νικηφορίδη, παρουσιάστηκε η ανάπλαση της πλατείας Τάλω, του χώρου της πισίνας του παλιού Ξενία, της ακτής Κανάρης, του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, με τον χώρο της συνολικής παρέμβασης να υπερβαίνει τα 3 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ενωθεί το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τη Νέα Χώρα.

"Sponsored links"

 

 

Στην μελέτη προβλέπεται η αισθητική μα και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, αφού προβλέπονται πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, υπαίθριο γυμναστήριο, πειραματικό πάρκο που θα συνδυάζει παιχνίδι, εκπαίδευση, μάθηση ποδηλατοδρόμους, ξύλινες φωλιές, αλλά και χώρους περιπάτου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Σημανδηράκης ανακοίνωσε την έγκριση των απαλλοτριώσεων στα δυτικά, ώστε να ενοποιηθεί η Νέα Χώρα με τον Κλαδισσό ποταμό.

"Sponsored links"

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε πως θα υπάρξει ενοποίηση της δυτική Τάφρου, με καθαίρεση της οδού Μελετίου Πηγά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live