23.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Αποκλεισμένοι έναν μήνα οι κάτοικοι του Ντερέ λόγω κατολισθήσεων

Ημερομηνία:

Αποκομμένοι εδώ και έναν μήνα από τον υπόλοιπο νομό Χανίων έχουν μείνει οι κάτοικοι του Ντερέ του Δήμου Πλατανιά χωρίς δημόσια συγκοινωνία.
Στις 3 Δεκεμβρίου οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στον δρόμο στην περιοχή Χάσωνας (βόρεια του Ντερέ) αλλά και στον δρόμο προς Παπαδιανά (νότια του χωριού).
Από τότε τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ για λόγους ασφαλείας δεν διέρχονται από τον Ντερέ και οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να μετακινούνται περίπου 5 χιλιόμετρα, έως τον οικισμό Λίμνη προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στους γονείς μαθητών που πρέπει καθημερινά να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο λεωφορείο αλλά και στους ηλικιωμένους που δεν διαθέτουν ΙΧ και έχουν ανάγκη να μετακινηθούν προκειμένου να επισκεφτούν έναν γιατρό στις Βουκολιές ή στα Χανιά.
Οι κάτοικοι του Ντερέ, απηύθυναν έκκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του δρόμου, και υπογράμμισαν ότι για την περιοχή του Χάσωνα όπου είναι και η μεγαλύτερη κατολίσθηση έχει εκπονηθεί μελέτη από το 2010 από τον Δήμο Πλατανιά για την κατασκευή γέφυρας, όμως το έργο δεν έχει προχωρήσει.
Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι ο δρόμος που διέρχεται από τον Ντερέ είναι ο νότιος οδικός άξονας Ταυρωνίτης-Σούγια, ο οποίος αν και τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλη κίνηση από τουρίστες ωστόσο έχει αφεθεί εδώ και χρόνια κυριολεκτικά στην τύχη του και είναι ένας στενός και επικίνδυνος δρόμος με άθλιο οδόστρωμα.

Δηλώσεις Βουλγαράκη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης σημείωσε -μιλώντας στη Ν.Τ.- ότι για την αποκατάσταση του δρόμου θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη και να γίνει δημοπράτηση του έργου, μια διαδικασία που απαιτεί περίπου δύο μήνες.
Όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης έχουν ήδη εξασφαλιστεί περίπου 5 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και οδοποιία που προξένησε η νεροποντή του Δεκεμβρίου στους Δήμους Πλατανιά και Κισάμου.
Ήδη εκπονούνται οι αναγκαίες μελέτες από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων και -σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη- μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η δημοπράτηση των έργων, ανάμεσα στα οποία θα είναι και η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στον Ντερέ.

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...