14.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Αποκόρωνας: Ευθύνη ή αδιαφορία; – Νέα παρέμβαση του Δήμου για παράνομη απόθεση απορριμμάτων

Ημερομηνία:

Για πολλοστή φορά, ο Δήμος Αποκορώνου αναγκάστηκε να παρέμβει για τον καθαρισμό του Βαθύ Στενού στους Αρμένους, όπου ογκώδη αντικείμενα είχαν εγκαταλειφθεί ασυνείδητα από πολίτες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι σαφές: Θα γεμίσει ξανά ο χώρος μέχρι την επόμενη επέμβαση του Δήμου;

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι η καθαριότητα του τόπου δεν είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, αλλά αποτελεί υποχρέωση όλων των κατοίκων. «Αν θέλουμε καθαρές γειτονιές και ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για το παράλογο της κατάστασης, καθώς οι ίδιοι οι πολίτες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, στη συνέχεια καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για την υποβάθμισή του.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Ο Αποκόρωνας είναι ο τόπος μας. Ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...