15.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Αποσπούν χρήματα στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων

Ημερομηνία:

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες που δέχτηκε  από πολίτες, το ΚΕΘΕΑ επιθυμεί να ενημερώσει ότι τα άτομα που ζητούν χρήματα στο δρόμο, σε υπηρεσίες,  καταστήματα και σπίτια, επικαλούμενα το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες, δεν έχουν καμία σχέση με τα προγράμματά του, αλλά εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων, προκειμένου να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.
Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν μπορεί, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνουν: * τη δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων (με πλαστές αποδείξεις,  σφραγίδες και ΑΦΜ), * την πώληση εντύπων με θέμα τα ναρκωτικά ή  και άλλων αντικειμένων, * την επαιτεία  για να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το φαινόμενο είναι παλιό, και το ΚΕΘΕΑ έχει κατ’ επανάληψη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις. Φαίνεται, ωστόσο, ότι γνωρίζει έξαρση τις τελευταίες μέρες, μετά την πρόσφατη εκπομπή της ΕΤ-1 για το ΚΕΘΕΑ στις 18 Δεκεμβρίου.

Το ΚΕΘΕΑ θέλει να ενημερώσει καταρχήν ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν  και ότι οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους δεν χρειάζεται να καταβάλλουν χρήματα για τη συμμετοχή τους στα προγράμματά του.  Επιπλέον όλες οι προσπάθειες αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ γίνονται οργανωμένα μέσα από τις παραγωγικές του μονάδες (όπως το τυπογραφείο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ), αρμόδια τμήματα του οργανισμού αλλά και τους ανεξάρτητους Συλλόγους Οικογένειας των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Επισημαίνεται ιδίως ότι η παροχή χρημάτων σε χρήστες ουσιών, που επίσης επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες με τους παραπάνω τρόπους, δεν τους προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι τα χρήματα που θα προσφερθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ουσιών. Εάν οι πολίτες επιθυμούν, ωστόσο,  να προσφέρουν κάτι στους χρήστες που τους προσεγγίζουν, είναι προτιμότερο να τους παρέχουν τροφή.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τους χρήστες ουσιών ή τα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, παρακαλούνται να  επικοινωνούν με το ΚΕΘΕΑ, μέσω της Γραμμής Βοήθειας  1145 (αστική χρέωση), του  ιστοτόπου www.kethea.gr,  της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@kethea.gr, καθώς και στο 210-9241993-6.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...

Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού: «Πάμε προς νέο κόμμα»

Στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙTV...

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή (19/12), ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου...

Χριστούγεννα με «λογαριασμό» Michelin: Έως και 20% ακριβότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια στα τρόφιμα εξελίσσεται στον...