11.8 C
Chania
Sunday, December 10, 2023

Απουσιάζουν σχεδόν όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις θέσεις των Τομεαρχών – Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε “υπονομευτές”

Ημερομηνία:

Τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συντονιστής των τομεαρχών είναι ο Παύλος Πολάκης, του οποίου ο ορισμός, υπενθυμίζουμε, προκάλεσε αρκετά τη «λευκή απεργία» ορισμένων βουλευτών, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στην πρόταση του Στέφανου Καασελάκη για να αναλάβουν κάποιον τομέα.

Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε τομεάρχης Οικονομικών, η Ρένα Δούρου Εξωτερικών, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως αναμενόταν, ανέλαβε τον τομέα της Εθνικής Άμυνας.

Τον τομέα Εσωτερικών ανέλαβε η Γιώτα Πούλου, τον τομέα Ανάπτυξης ο Χρήστος Γιαννούλης, τον τομέα Υγείας ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τον τομέα Παιδείας η Αθηνά Λινού, τον τομέα Πολιτισμού η Κυριακή Μάλαμα, τον τομέα Προστασίας του Πολίτη ο Κώστας Μπάρκας, τον τομέα Υποδομών και Μεταφορών ο Χάρης Μαμουλάκης, τον τομέα Δικαιοσύνης ο Γιάννης Σαρακιώτης, τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Κόκκαλης, τον τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Γιώργος Γαβρήλος, τον τομέα Ψηφιακής Πολιτικής ο Γιώργος Καραμέρος, τον τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μίλτος Ζαμπάρας, τον τομέα Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Συμεών Κεδίκογλου, τον τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Νοτοπούλου, τον τομέα Τουρισμού η Καλλιόπη Βέτα, τον τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου η Νίνα Κασιμάτη και τέλος τον τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Αλέκος Αυλωνίτης.

Έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του Κώστα Μπάρκα στη νέα «σκιώδη κυβέρνηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο βουλευτής στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ πληροφορίες τον συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των 16 «λευκών» στην ψηφοφορία για το νέο προεδρείο του κόμματος, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά η νέα «σκιώδης κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ:

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΟΘΩΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ) ΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ

"google ad"

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΜΙΛΤΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ: ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Τελεσίγραφο Κασσελάκη

Υπενθυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στείλει αυστηρό τελεσίγραφο στα μέλη της πλειοψηφίας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία υπονόμευση της ΚΟ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως όσοι το πράξουν δεν θα έχουν καμία θέση στα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσει στο μέλλον το κόμμα.

Αναλυτικά:

«Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα:

Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr . Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ