14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αποφυλάκιση θα ζητήσει ο Λιγνάδης: “Κονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες κατηγορίες” λέει ο Κούγιας

Ημερομηνία:

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος τα επόμενα 24ωρα θα ζητήσει την “αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους” σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Αίτημα εξόδου από τη φυλακή θα καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο εντολέας του θα ζητήσει «αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

Ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως η χθεσινή απόφαση να μην επιβληθεί νέα προσωρινή κράτηση για τις δύο «νέες κωμικές στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών» αποτελεί δικαίωση για τον «αθώο εντολέα μας».

«Το μόνο το οποίο ανεδείχθη είναι ότι χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία είδαμε τη συνέχεια μιας απαράδεκτης νομικά και δικονομικά εισαγγελικής προσπάθειας (η εισαγγελική αρχή είναι αδιαίρετη) να εξοντωθεί ο εντολέας μας και να συνεχιστεί η χωρίς αξιόπιστα στοιχεία προσωρινή του κράτηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως κατά του κ. Λιγνάδη έχει ασκηθεί μια «παράνομη – άκυρη ποινική δίωξη, χωρίς ποτέ, όπως απαιτεί ο νόμος, να κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση» και, αφού του δοθούν όλα τα στοιχεία «να δώσει εξηγήσεις και έχει εκδοθεί ένα απαράδεκτο ουσιαστικά και νομικά ένταλμα συλλήψεως, βάσει του οποίου παράνομα συνελήφθη και κρατείται».

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος υπογραμμίζει πως η προσωρινή κράτηση του κ. Λιγνάδη συνεχίζεται παρά το ότι «με ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρες (υπουργούς, εκδότες, δικαστές, επιστήμονες, έγγραφακονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες από εντελώς αναξιόπιστους δήθεν βιασθέντες, τους οποίους έχει μηνύσει» ενώ δεν έχει προσφύγει σε κανέναν ανώτερο δικαστικό όργανο για την προσωρινή του κράτηση, «σεβόμενος την κρίση της κυρίας Ανακρίτριας».

Σημειώνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...