Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης της 17 Νοέμβρη – Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε κι ο Κουφοντίνας – Κι άλλοι της 17Ν έχουν το ίδιο δικαίωμα

Κανένα σχόλιο

Υπό όρους αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» έως και την εξάρθρωσή της, το 2002.

Ο Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια -μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.

Ο αποφυλακισθείς είχε λάβει μέρος και σε πολλές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της 17Ν – μεταξύ άλλων και σε ληστεία

"Sponsored links"

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε πει στις ανακρίσεις.

Από το 2017 που συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ έπαιρνε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική.

Πριν από την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού. Η αποφυλάκιση του Κωστάρη έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη, 29 Ιουλίου.

Αίτημα και από Κουφοντίνα

Αίτημα για την υπό όρους απόλυσή του έχει υποβάλει ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 19 χρόνια κάθειρξης, εξέλιξη που έρχεται συνέχεια της χθεσινής αποφυλάκισης -επίσης υφ’ όρων- του Ηρακλή Κωστάρη

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ή «Λουκάς» όπως ήταν το ψευδώνυμό του, έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια για τις πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, μεταξύ αυτών και για την εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και οι υπόλοιποι που είναι στη φυλακή για τη συμμετοχή του στη δράση της 17Ν έχουν το ίδιο δικαίωμα. Δηλαδή οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος.

Όλοι αυτοί, εκτός του Χριστόδουλου Ξηρού, έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 19 έτη φυλάκισης.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live