24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Απτόητοι οι ψηφοφόροι: Επιμένουν να στέλνουν celebrities στην ευρωβουλή

Ημερομηνία:

Όπως απέδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών οι ψηφοφόροι επιμένουν να επιλέγουν celebrities για να στείλουν στα έδρα ανα του κοινοβουλίου, είτε του εθνικού, είτε του ευρωπαϊκού.

Αντίστοιχες επιλογές κάνουν και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές – αρκει να δεί κανείς τη σύνθεση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής στο οποίο συμμετέχουν από τον… Σάκη Κατσούλη έως την Μπέσυ Αργυράκη και από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη έως τον Μιχαήλ Ζαμπίδη.

Άνθρωποι γνωστοί από την τηλεόραση, αθλητές, ηθοποιοί βγαίνουν κερδισμένοι από την κάλπη. Την ίδια στιγμή άλλοι υποψήφιοι, άξιοι, με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς μένουν εκτός.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους 21 ευρωβουλευτές που εξέλεξε η Ελλάδα οι πέντε είναι πρόσωπα αναγνωρίσιμα.

Σαρωτικός ήταν ο Γιώργος Αυτιάς για τη ΝΔ με πάνω από 304.500 ψήφους, ενώ και η Ελεωνόρα Μελέτη με περισσότερες από 170.000 ψήφους κατέλαβε μια θέση στην Ευρωβουλή, αφού είχε ήδη αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές του Mega, εδώ και καιρό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος με περίπου 125.548 ψήφους.

Ο γνωστός από την ενασχόλησή του με την μετεωρολογία, παρουσιαστής Σάκης Αρναούτογλου, αδελφός του επίσης παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας πάνω από 69.000 ψήφους, ενώ ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης – που τις ημέρες της θέσπισης του γάμου των ομοφυλών ζευγαριών είχε πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ και επιχειρηματολογούσε κατά – παίρνει θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με τη «Νίκη», μαζεύοντας πάνω από 31.000 ψήφους.

«Η ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρα αμαρτία! Μόνο αμαρτία είναι, δεν είναι κάτι άλλο. Δεν είναι αρρώστια. Δεν είναι η μόνη αμαρτία», είχε αναφέρει ενδεικτικά λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές σε συνέντευξή του στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ