24.6 C
Chania
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Από σπινθήρες στα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά σε Βοιωτία και Αττική, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία..

Ημερομηνία:

Από σπινθήρες στα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά σε Βοιωτία και Αττική, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των αρχών.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η φωτιά στο «σημείο μηδέν» φαίνεται πως ξεκίνησε από τα καλώδια του ιδιωτικού δικτύου μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγουν οι ανεμογεννήτριες προς το κεντρικό δίκτυο. Λόγω της ταλάντωσης από τον ισχυρό αέρα τα καλώδια ακούμπησαν μεταξύ τους και προκλήθηκαν σπινθήρες οι οποίοι κατέληξαν στο έδαφος, προκαλώντας την πυρκαγιά που μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να κάψει τη Βοιωτία και να φτάσει μέχρι την Αττική.

Ειδικότερα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρέθηκαν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, πραγματοποιώντας αυτοψίες, συλλέγοντας μαρτυρίες και στοιχεία, ενώ αξιοποίησαν και βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφει τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η εστία της φωτιάς πραγματοποιήθηκε επίσης πραγματογνωμοσύνη με τη συμμετοχή δικαστικού πραγματογνώμονα και ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο ηλεκτρολόγος μηχανικός που είχε υπογράψει τη μελέτη και την επίβλεψη του έργου, καθώς και ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

Αναζητήθηκε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τις ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναζητήθηκε εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, χωρίς όμως να εντοπιστεί προκειμένου να συλληφθεί.

imerodromos.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ