“Από τέτοιες συγκεντρώσεις όχι κυβέρνηση δεν πέφτει, αλλά ούτε φύλλο από δέντρο”

Κανένα σχόλιο

Aπο το facebook του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούλτα

Δεν έχω σπάσει ποτέ απεργία (ούτε πρόκειται, ακόμα κι αν διαφωνώ με το σκεπτικό της) και έχω κατέβει ουκ ολίγες φορές στη συγκέντρωση στο κέντρο. Αυτό συνέβη και σήμερα. Η μόνιμη απορία μου τα τελευταία 12-13 χρόνια, κατά τα οποία συμμετείχαμε σε δεκάδες 24ωρες είναι ποια είναι η προσδοκία και ποιο το αποτέλεσμα. Και σχεδόν μονότονα, μετά από κάθε συγκέντρωση, βλέπω τα αριστερά προφίλ να θριαμβολογούν για το “μεγάλο πλήθος” για το “μήνυμα προς την κυβέρνηση”, τα “μετράει μέρες” και τα “φωνή λαού”

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν αναιμική, αν λάβουμε υπόψη όσα υφίστανται οι περισσότεροι εδώ χρόνια. Χώρια που οι μισοί τουλάχιστον είχαν ταράξει τους καφέδες και τις τυρόπιτες από τα παρακείμενα καφέ, στα οποία φυσικά ο κόσμος δεν απεργούσε, αλλά αυτό λίγους έμοιαζε να απασχολεί. Η σημερινή απεργία θα προστεθεί στις δεκάδες προηγούμενες ως μία “απεργία ρουτίνας” για να αισθάνονται οι Παναγόπουλοι ότι έκαναν το συνδικαλιστικό τους καθήκον και τέλος επεισοδίου. Από τέτοιες συγκεντρώσεις όχι κυβέρνηση δεν πέφτει, αλλά ούτε φύλλο από δέντρο.

"Sponsored links"

Οι 24ωρες απεργίες έχουν τη λογική της προειδοποίησης. Αν κανένα από τα αιτήματα που τίθενται δε γίνει δεκτό, λογικά υπάρχει κλιμάκωση. Ποια είναι αυτή η κλιμάκωση; Η επόμενη 24ωρη σε κανένα τρίμηνο; Ας μην βαφτίζουμε την προσδοκία αποτέλεσμα, γιατί έτσι και αποτέλεσμα δεν υπάρχει και οι προσδοκίες συρρικνώνονται.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live