Από τους μεγάλους κτυπημένους της επιδημίας του κορωνοϊού και οι κινηματογράφοι των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Από τους πιο αγαπημένους χώρους για μικρούς και μεγάλους, είναι οι κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτοί οι χώροι όπου οι άνθρωποι συρρέουν για να παρακολουθήσουν σε ένα πανί την εξιστόρηση ιστοριών, παραμύθια ή αληθινές ιστορίες, για να ξεσκάσουν, ή και για να λυπηθούν και να σκεφθούν, για να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών, μαζί με άλλους ανθρώπους, όχι μόνοι τους σε ένα σπίτι.

Τώρα, με την επιδημία του κορωνοϊού, η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, γιατί αυτό προστάζει η προστασία της δημόσιας υγείας. Και οι κινηματογράφοι είναι άδειοι.

Και στα Χανιά το πλήγμα που δέχονται οι κινηματογράφοι είναι ισχυρό.

"Sponsored links"

Οι τρεις κινηματογράφοι της πόλης με λιτά μηνύματά τους έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες για το γεγονός ότι δε λειτουργούν.

Το Megaplace αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Σεβόμενοι την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σας ανακοινώνουμε την αναστολή λειτουργίας του κινηματογράφου, του Bowling – καφετέρια και του παιδότοπου μέχρι νεωτερας. Οι παραστάσεις “Ράφτης Κυριών” και ” Ο Κήπος” ακυρώνονται και αναμένουμε νέα ημερομηνία. Για επιστροφή εισιτηρίων: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 στα γραφεία του κινηματογράφου. Ευχαριστούμε!

Σε παρόμοιο μοτίβο και το Cineplex Ελληνίς:

Αγαπητοί μας φίλοι, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των αρμοδίων φορέων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό Covid-19, οι αίθουσές μας θα παραμείνουν κλειστές για 15 ημέρες. Ευχόμαστε υγεία σε όλους σας.

Σύντομο το μήνυμα του Αττικόν:

Ο κινηματογράφος ΑΤΤΙΚΟΝ θα παραμείνει κλειστός για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα

Ας ελπίσουμε ότι η περιπέτεια που περνάμε γρήγορα θα τελειώσει. Θα το καταλάβουμε γιατί θα έχουν ανοίξει ξανά οι κινηματογράφοι, θα υπάρχει ξανά παραγωγή ταινιών. Και είμαστε σίγουροι, ότι όταν ανοίξουν στις αίθουσες των κινηματογράφων θα είναι σα μια μεγάλη γιορτή για όλους, ανεξαρτήτως του πόσο καλή ή κακή θα είναι η ταινία που θα προβάλλεται.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live