Καθηγητής Απ. Αλεξόπουλος για νερό στη Γαύδο: Κάνω έκκληση σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν φοβερή οικονομία στο νερό. Τα παπαγαλάκια δεν κάνουν καλό

Κανένα σχόλιο

Ο καθηγητής Υδρογεωλόγος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απ. Αλεξόπουλος, με ανάρτησή του παρεμβαίνει στη συζήτηση για το νερό στη Γαύδο, με την αφορμή τοποθέτηση κερματοδέκτη στα ντους παραλίας.

Όπως γράφει, η κατάσταση στη Γαύδο είνι κρίσιμη λόγω της υπερεκμετάλλευσης “για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων εβδομάδων” και καλεί όλους να κάνουν “φοβερή οικονομία”

Γράφει πιο αναλυτικά:

"Sponsored links"

Καλημέρα σε όλες και όλους που βρίσκονται ή που θα επισκεφθούν τη Γαύδο μέσα στον Αύγουστο. Υπενθυμίζω σε μερικούς και κάνω γνωστό σε όσους δεν το ξέρουν, ότι πάνω από είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με τους υδατικούς πόρους του νησιού. Ως εκ τούτου θα ήθελα να τονίσω ότι ναι, το νερό είναι δημόσιο αγαθό αλλά εδώ στο νησί είναι σε ανεπάρκεια.

Σήμερα κάνω έκκληση σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν φοβερή οικονομία στο νερό. Ξαναλέω: να κάνουν φοβερή οικονομία στο νερό. Ο παράκτιος υδροφόρος ορίζοντας του Σαρακηνικου ήδη υπερεκμεταλλεύεται για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, με συνέπεια να καταγράφεται μια αλματώδης αύξηση της αλατότητας του νερού, εξ αιτίας της διείσδυσης της θάλασσας στην ενδοχώρα και να παρατηρείται μεγάλη πτώση στάθμης στον υδροφόρο.

Όλοι λοιπόν, επισκέπτες, ντόπιοι και μαγαζάτορες να αποφεύγουν την κατασπατάληση του νερού. Ο δήμος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ορθολογική διαχείριση του νερού και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Είμαι στη διάθεση όλων για να παράσχω έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών της Γαύδου όσο και για τα αποθέματα, που εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων έχουν μειωθεί δραματικά.

Τα παπαγαλάκια δεν κάνουν καλό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live