24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Αράχωβα: Τελικά, θύμα αγέλης σκύλων έπεσε ο Όλιβερ! Φιλόζωοι μιλάνε για συγκάλυψη

Ημερομηνία:

Την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, φέροντας εμφανή σημάδια κακοποίησης, έφεραν τα στοιχεία που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με το in.gr, όπως φαίνεται από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, το άτυχο σκυλί έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς αρχικά να σχηματίσουν και μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για αγέλη σκύλων που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Σημειώνουμε πάντως ότι η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων η οποία και είχε δημοσιοποιήσει αρχικά την είδηση περί βιασμού του σκύλου με αιχμηρό αντικείμενο μιλά για συγκάλυψη

Γράφει σε ανάρτησή της:

Αγέλη βίασε τον Όλιβερ!!

Η συγκάλυψη

Της συγκάλυψης

Ω συγκάλυψη.

Δεν θα περάσει έτσι αυτό..

Θα το καταπιουμε?

Απαιτούμε να βγει στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει την αγέλη,να βιάζει τον Όλιβερ.

Τώρα!!

Ενώ σε νέα ανάρτηση που συνοδεύεται με φωτογραφίες του τραυματισμού του σκύλου λέει:

Απαιτούμε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει την αγέλη να βιάζει τον Όλιβερ.

Αλλιώς είστε όλοι μέσα στο κόλπο της συγκάλυψης..

Αυτό το έκανε αγέλη?

Ποιον συγκαλυπτετε?

Δεν θα περάσει έτσι αυτό.

Κανένας φιλοζωος να μην το ανεχτεί.

Πορεία για τον Όλιβερ στην Αθήνα

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αθήνα για τη μνήμη του Όλιβερ ζητώντας από τις αρχές να προχωρήσουν σε σύλληψη του δράστη και στην τιμωρία του για να δικαιωθεί η μνήμη του Όλιβερ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το χάσκι στην Αράχωβα - Ζητούν δικαίωση για τον αδικοχαμένο Όλιβερ [εικόνες]

Η πορεία των συμμετεχόντων στην διαδήλωση διαμαρτυρίας σταμάτησε μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου, με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων.

ΟΛΙΒΕΡ

Πολλοί από τους διαδηλωτές, οι οποίοι έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, συνοδεύονταν από τα κατοικίδιά τους. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αρμονική συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων.

ΟΛΙΒΕΡ
ΟΛΙΒΕΡ

 

H πρώτη ανάρτηση

Η αρχή του μίτου του μποϊκοτάζ του δημοφιλούς χειμερινού προορισμού ήταν στο Facebook, όταν πρώτη η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, έκανε μια ανάρτηση για την αποτρόπαιη κακοποίηση που οδήγησε στον θάνατο του 8χρονου Ολιβερ στις 28 Νοεμβρίου, ξεκινώντας με τη φράση «Αράχωβα ώρα μηδέν».

Δύο μέρες νωρίτερα, το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου, ο κηδεμόνας του Ολιβερ, Μιχάλης Φλέγκας, είχε επιστρέψει στο σπίτι του στην Αράχωβα, όπου τον περίμεναν ο αδελφός του και η γιαγιά του, λέει η κ. Πουλτίδου στην «Κ».

Ο κ. Φλέγκας μπήκε για μπάνιο και όταν βγήκε, το σκυλί δεν ήταν πουθενά, αναφέρει. Τον έψαχνε όλο το βράδυ της Κυριακής. Το επόμενο πρωί έπρεπε να πάει στη δουλειά του –είναι οδηγός φορτηγού, σημειώνει η κ. Πουλτίδου– και συνέχισε να ψάχνει για τον Ολιβερ η οικογένειά του. Το χάσκι επέστρεψε στο σπίτι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ημιλιπόθυμο και γεμάτο αίματα. Ο κτηνίατρός του από τη Λιβαδειά έλειπε στην Αθήνα κι έτσι ο κ. Φλέγκας τον πήγε σε κτηνιατρείο στην Ιτέα.

«Εφερε σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού από αιχμηρό όργανο. Ο δράστης, άγνωστος. Προκλήθηκε αιμορραγία και έπειτα από νάρκωση (γενική αναισθησία) έραψα την περιοχή. Δόθηκε η κατάλληλη αγωγή και τέθηκε σε παρακολούθηση», έγραψε η κτηνίατρος (η οποία δεν θέλησε να μιλήσει στην «Κ») στη γνωμάτευσή της, φωτογραφία της οποίας δημοσίευσε η κ. Πουλτίδου, που ενημερώθηκε για την κακοποίηση του Ολιβερ στις 28 Νοεμβρίου.

Στην ανάρτησή της στις 29 Νοεμβρίου, κάποιοι άρχισαν να γράφουν στα σχόλια ότι οι φιλόζωοι πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους – «κανένας να μην πατήσει το πόδι του σε αυτόν τον βρώμικο τόπο», έγραψε μια χρήστρια του Facebook. Την ίδια ημέρα, η κ. Πουλτίδου έκανε μία ακόμη ανάρτηση, στην οποία έγραφε μεταξύ άλλων ότι ο δήμαρχος δεν είχε ακόμη εκδώσει ανακοίνωση για την κακοποίηση – σε αυτή την ανάρτηση, η οποία μέχρι την Παρασκευή είχε κοινοποιηθεί 358 φορές, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα χάσταγκ #Αράχωβα #not. «Μην επιχειρήσει κανένας να συγκαλύψει την κακοποίηση, τον βιασμό και τον θάνατο του Ολιβερ», έγραψε στις 30 Νοεμβρίου, σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε περισσότερες από 300 φορές, «θα βρείτε όλο το φιλοζωικό κίνημα απέναντί σας».

Τις επόμενες μέρες το θέμα έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Πάνω από 20.400 tweets γράφτηκαν στο X με το χάσταγκ #Αράχωβα, άλλα 7.500 με το χάσταγκ #ολιβερ και τουλάχιστον 3.600 με το #CancelArachova. Η Ναταλία Γερμανού ανακοίνωσε από την εκπομπή της ότι θα δώσουν αμοιβή σε όποιον βρει τον δράστη. Αρχισαν να γίνονται διαδικτυακά καλέσματα για διαδήλωση για τον Ολιβερ σήμερα στο Σύνταγμα και άλλα για συντονισμένο μποϊκοτάζ κατά του δημοφιλούς χειμερινού προορισμού.

Ακυρώσεις

Κάποιοι ακύρωσαν τις κρατήσεις που είχαν κάνει μήνες πριν σε ξενοδοχεία της περιοχής, όπως η Εύη Αποστολίδου, η οποία ζει στην Ιταλία. Δεν θα πήγαινε στην Αράχωβα μόνο για να περάσει με τον σύζυγο δύο μέρες των γιορτών της, αλλά είχε κλείσει και ραντεβού με μεσίτη για δυνητική αγορά σπιτιού στην κωμόπολη. «Εχω συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί, μου φαίνεται αδιανόητο. Δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου να λέω ότι αγαπώ τα ζώα και να πήγαινα ελαφρά τη καρδία σε ένα μέρος όπου δεν έγινε απλώς αυτό το συμβάν, αλλά και η κοινωνία συγκαλύπτει τον ένοχο», είχε αναφέρει στην «Κ» η κ. Αποστολίδου.

Ο Φάνης Νηρός είχε κλείσει δύο διαμερίσματα για δύο διαφορετικά Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στην Αράχωβα για την πενταμελή οικογένειά του από τον Οκτώβριο. Ακύρωσε τις κρατήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. «Είναι η μοναδική δύναμη που έχω ως πολίτης για να αρχίσουν να μιλάνε – άνθρωπος που κάνει τέτοιο έγκλημα σε ζώο είναι θέμα χρόνου να το κάνει και σε άνθρωπο, το μοναδικό μου μέσο πίεσης είναι το μποϊκοτάζ», σημείωνε στην «Κ». Ο ίδιος θεωρεί ότι θα πληρώσουν το τίμημα του μποϊκοτάζ –«δυστυχώς», λέει– και κάτοικοι που δεν φταίνε. «Αλλά αν δεν μπει το μαχαίρι στο κόκαλο», συμπληρώνει, «δεν θα τον δώσουν, το μόνο όπλο που έχουμε είναι να γυρίσουμε την πλάτη στην οικονομία της Αράχωβας».

Από την πλευρά τους, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, δεκάδες εκ των οποίων συναντήθηκαν την Πέμπτη στο Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας, ήταν ανήσυχοι, κάνοντας λόγο για άδικη στοχοποίησή τους, λέγοντας ότι δεν ξέρουν ποιος είναι ο δράστης και τονίζοντας τον αποτροπιασμό τους για αυτό που είχε συμβεί στον Ολιβερ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ