Αριστομένης Συγγελάκης: Οι γερμανικές οφειλές είναι ένα τετράπτυχο που δεν κατατεμαχίζεται

Κανένα σχόλιο

Θετική χαρακτήρισε την αναφορά της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κ. Αριστομένης Συγγελάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Ο κ. Συγγελάκης υπογράμμισε ότι θα έπρεπε όλες οι κυβερνήσεις να θέτουν επίσημα και θεσμικά το αίτημα σε όλες τις επίσημες συναντήσεις Ελλήνων και Γερμανών αξιωματούχων, κάτι που γινόταν μέχρι τις αρχές του 2000 και μετά “ατόνησε”.

Ευχήθηκε η αρχή που έκανε πρόσφατα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ζήτημα να συνεχιστεί, παρατήρησε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο του Γερμανού Καγκελαρίου, έκανε αναφορά μόνο στο θέμα του κατοχικού δανείου.

"Sponsored links"

“Οι γερμανικές οφειλές είναι ένα τετράπτυχο που ανέδειξε το Συμβούλιο διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και το υιοθέτησε το ελληνικό κράτος με το πόρισμα της Βουλής στις 17 Απριλίου 2019. Ο ελληνικό κράτος διεκδικεί με βάση το τετράπτυχο: αποζημιώσεις στα θύματα, επανορθώσεις στο κράτος, έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και επιστροφή – επαναπατρισμός αρχαιολογικών και πολιτιστικών θησαυρών”, τόνισε ο κ. Συγγελάκης.

Αυτό είναι ένα αδιαίρετο τετράπτυχο που δεν κατατεμαχίζεται και όποιος το κάνει βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Συγγελάκης αναφέρθηκε και στη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αριστομένη Συγγελάκη:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live