Αρναουτάκης: Ο τουρισμός είναι ο βατήρας για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

Κανένα σχόλιο

«Ο τουρισμός είναι ο βατήρας για να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τα Χανιά.

Μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΕΤΕ – ανοίγοντας από την Κρήτη τον πανελλήνιο δημόσιο διάλογο με τους ανθρώπους τους τουρισμού της χώρας – ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα πρέπει να είναι εστιασμένο στις αρχές της αειφορίας, με πυρήνα τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες των Περιφερειών για την στήριξη του τουρισμού σημείωσε πως οφείλουν να εστιάσουν στη βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών, στην ψηφιακή αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

"Sponsored links"

Ειδικά για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα του τουρισμού, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως όλες οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού.

«Τα προηγούμενα χρόνια αναδείξαμε το brand name «Κρήτη», υλοποιώντας μια τουριστική καμπάνια που απέσπασε διεθνή βραβεία, αλλά κυρίως που επέφερε μετρήσιμα αποτελέσματα. Την επόμενη περίοδο θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια περιφερειακή τουριστική πολιτική, παράλληλα με την εθνική, εστιάζοντας: Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη και προβολή νέων θεματικών μορφών, το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, τη βελτίωση των υποδομών και την προσέλκυση επενδύσεων με επίκεντρο την υψηλή ποιότητα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η εκδήλωση των Χανίων ήταν η πρώτη σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό του 2030 που εκπόνησε ο ΣΕΤΕ και έγινε με την συμμετοχή φορέων του τουρισμού και των τοπικών αρχών, ενώ ακολουθεί αντίστοιχη εκδήλωση αύριο, 5 Μαΐου, στο Ηράκλειο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live