16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αρσένης για μελέτη Λύτρα: «Αυτό πάει να πει ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ… πάση θυσία»

Ημερομηνία:

«Πλήρης διάλυση του ΕΣΥ στην περιφέρεια και στην Αθήνα» διαπίστωσε -σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης Λύτρα- ο Κρίτων Αρσένης από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 παρατήρησε πως η έναρξη της μελέτης, η οποία αποτυπώνει ότι κατέληξαν σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, συμπίπτει με την εκδικητική διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Φέρατε την κατάρρευση του ΕΣΥ» κατηγόρησε ο κ. Αρσένης την κυβερνητική πλειοψηφία και έκανε λόγο -επικαλούμενος την εν λόγω μελέτη- για επιδείνωση της θνητότητας κατά 21%.

«Το ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ είναι 97,7%» είπε, θυμίζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διασωλήνωση εκτός και εντός ΜΕΘ.

«Η κρίση Covid-19 έγινε κατάρρευση της εντατικής» συμπέρανε, συμπληρώνοντας: «Αυτό πάει να πει ιδιωτικοποίηση (του ΕΣΥ) πάση θυσία. Θυσία οι ασθενείς, θυσία και οι εργαζόμενοι».

Τόνισε δε πως το ΜέΡΑ25 θα ζητούσε παραίτηση υπουργού, όμως, η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ αποτελεί κεντρική επιλογή της Μητσοτάκης ΑΕ.

«Η κ. Γκάγκα είπε τη Δευτέρα ότι είναι περήφανη για το ΕΣΥ, το οποίο η ίδια συστηματικά διαλύει για να το πουλήσει. Κι αν είναι περήφανη γιατί προχωρά σε ιδιωτικοποίηση;» κατέληξε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...