Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τα Χανιά γεμίζουν με βάσεις ελληνικές και ξένες και μετατρέπονται σε φρούριο – Δημιουργείται νέος στάθμος με χρηματοδότηση των ΗΠΑ;

Κανένα σχόλιο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 15ου Σεμιναρίου Υψηλού Επιπέδου Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας [Common Security and Defence Policy High Level Course (CSDP)] «ALTINERO SPINELLI».

Ο ίδιος ο στρατηγός, έκανε ιδιαίτερη μνεία αφενός στον ρόλο της Κρήτης και της μετατροπής της σε «φρούριο» για την προβολή ισχύος προς και από τη θάλασσα στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, αφετέρου στην σημασία του «επανεξοπλισμού» των ΕΔ υποδηλώνοντας την ανάγκη άμεσης και επιτακτικής ενεργοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων για την συντήρηση σύγχρονων και την αντικατάσταση παλαιών οπλικών συστημάτων με στοχευμένες ενέργειες, για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας τους.

Η απόφαση για την δημιουργία ενός νέου ναυστάθμου στη Σούδα, πλήρους, οργανωμένου και λειτουργικού, δηλαδή εφάμιλλου της Σαλαμίνας, είναι σχεδόν ειλημμένη από το το υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ.

"Sponsored links"

Η προοπτική χρηματοδότησης του έργου από τις ΗΠΑ μπορεί να επιταχύνει τον ελληνικό σχεδιασμό, σε κάθε περίπτωση όμως στο 15ετές πρόγραμμα σταδιακής αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοινώθηκε προ ημερών, έχουν προβλεφθεί και κονδύλια για την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος Ναυστάθμου Κρήτης που διατηρεί το Πολεμικό Ναυτικό στη Σούδα.

Μιλάμε για μια μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά πολλές μονάδες, πλοία επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. .

Σημειώνεται ότι η δημιουργία ενός ναυστάθμου στην Κρήτη με δυνατότητες να ελλιμενίζεται εκεί αλλά και να συντηρείται ο μισός Στόλος αποτελεί πάγια επιδίωξη του Πολεμικού Ναυτικού.

Κύριο ρόλο επίσης θα διαδραματίσουν και οι πύραυλοι S-300 που υπάρχουν στην Κρήτη.

Η κάθετη εκτόξευση αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος χάρη στην κάλυψη 360 μοιρών που παρέχει.

Στην Ανατολική Μεσόγειο όμως, όπου ο αγώνας εξουσίας κλιμακώνεται, η ανησυχία για μια στρατιωτική σύγκρουση αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Η Τουρκία, σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ υλοποιεί μια «επεκτατική» εξωτερική πολιτική, και ακόμη μια πιο επιθετική «διπλωματία».

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εχθρικές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας οδηγεί σε αυξανόμενη «απειλή» και σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην Α. Μεσόγειο.

Οι ειδικοί των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι αυτή η περιοχή είναι ένας πολύ σημαντικός και μοναδικός διάδρομος που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτό τα νησιά μας, με προεξάρχουσα την Κρήτη θα μας δώσουν το πλεονέκτημα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, είτε από την Τουρκία, είτε από την δράση των Τζιχαντιστών στην Μεσόγειο.

pentapostagma.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live