Αστεροσκοπείο Σκίνακα: Έτοιμο το νέο κτίριο, περιμένει το τηλεσκόπιο 200+

Κανένα σχόλιο

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, το κτίριο του νέου θόλου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, της κοινής ερευνητικής επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ο οποίος θα φιλοξενήσει το νέο τηλεσκόπιο 1μ μέτρου, γνωστό και ως “200+”,  άρχισε να σηκώνεται πάνω από βραχώδες έδαφος της βουνοκορφής αυτής που βρίσκεται στο  Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco του Ψηλορείτη.

Πλέον το κτίριο είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, έτοιμο «ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό και αναμένει το τηλεσκόπιο “200+”».

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2022 εγκαταστάθηκε προσωρινά στο θόλο το αναβαθμισμένο ρομποτικό τηλεσκόπιο 0.6μ το οποίο υπήρχε στο παλαιό θόλο, μέχρι την περίοδο παρατηρήσεων του 2024 οπότε και το νέο τηλεσκόπιο θα έχει έλθει στην Κρήτη και θα αρχίσει να λειτουργεί.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live