Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ασφεντυλέ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια και άμεση λήψη μέτρων αποκατάστασης του χωριού τους, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή.
Ο Ασφεντυλές βρίσκεται σε άνυδρη ζώνη τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που έχει περιορίσει δραστικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού, επηρεάζοντας τόσο την καθημερινότητα των κατοίκων όσο και τις αγροτικές τους δραστηριότητες. Η πρόσφατη πυρκαγιά, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης για το μέλλον του τόπου.
Με επιστολή του, ο Ευτύχιος Κουκουτσάκης, Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Οργανωτικού της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Μαζί για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου», ζητά από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση μελέτης για τα χωριά Ασφεντυλέ και Πλατανές. Η πρόταση περιλαμβάνει:
-
Κατασκευή δεξαμενών συλλογής βρόχινων και μη υδάτων και δημιουργία δικτύου ύδρευσης – άρδευσης που θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή και τα αγροκτήματα.
-
Ανακατασκευή και διάνοιξη δρόμων για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε κτήματα και περιουσίες.
-
Παραχώρηση δενδρυλλίων ελιάς και άλλων δέντρων για την αποκατάσταση του πρασίνου.
Όπως τονίζει ο κ. Κουκουτσάκης, οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες για να μπορέσουν οι κάτοικοι να παραμείνουν στον τόπο τους και να αποτραπεί η ερημοποίηση της περιοχής. Δήλωσε, μάλιστα, πρόθυμος να προσφέρει τον χρόνο και τις γνώσεις του για την πλήρη υλοποίηση του έργου.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



