16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αυθαίρετες καρατομήσεις και διορισμούς του διοικητή καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Μία σοβαρότατη καταγγελία για τους όρους με τους οποίους διοικείται το νοσοκομείο γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, λιγότερες από τρεις ημέρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις δηλώσεις του για την κούρασή του «να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις». Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου για την καρατόμηση μη αρεστού προϊσταμένου και αντικατάστασή του με άλλον που δεν έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος, ζητώντας να θεσμοθετηθούν υπηρεσιακά όργανα που θα κάνουν άμεσες κρίσεις, με ανασυγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου.

Την αυθαίρετη απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Χαλκιαδάκη να αποπέμψει προϊστάμενο τμήματος διοικητικής υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, και την fast track αντικατάστασή του από υπάλληλο που δεν κατέχει ούτε τα τυπικά, ούτε τα ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται από οργανισμό του νοσοκομείου (άρθρο 19 της απόφ. Υ4α/ΟΙΚ 39173/11-04-12) σε θέση προϊσταμένου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο διοικητής «προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τη σιωπή σε προϊστάμενους και εργαζόμενους», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον διοικητή που τοποθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στο τιμόνι του ΠΑΓΝΗ από το υπουργείο Υγείας, παρότι ο Γ. Χαλκιαδάκης έχει δύο καταδίκες, με αθώωση στην πρώτη σε δεύτερο βαθμό, και πρωτόδικη καταδίκη του στη δεύτερη. Όπως είχε καταγγείλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, η πρώτη υπόθεση αφορούσε έκθεση ασθενών σε κίνδυνο λόγω αναβολών, για την οποία σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε, και η δεύτερη σοβαρό ιατρικό λάθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου:

«Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή για την καρατόμηση προϊστάμενου τμήματος διοικητικής υπηρεσίας.

Στο νοσοκομείο μας δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις Προϊστάμενων για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός, οι Διοικητές αναθέτουν -χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια- προσωρινά καθήκοντα σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να προΐστανται κλινικών και τμημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η τωρινή Διοίκηση του νοσοκομείου.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των αυθαιρεσιών της διοίκησης, η οποία προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τη σιωπή σε προϊστάμενους και εργαζόμενους.

Επίσης, καταγγέλλουμε την τοποθέτηση υπαλλήλου χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται από τον οργανισμό του νοσοκομείου (άρθρο 19 της απόφ. Υ4α/ΟΙΚ 39173/11-04-12) σε θέση προϊσταμένου.

Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

ΖΗΤΑΜΕ:

Άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα. Ανασυγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου.
Να γίνουν επιτέλους κρίσεις για την ανάληψη θέσεων ευθύνης μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

Έως ότου γίνουν κρίσεις από τα αρμόδια όργανα, οι οποίες δεν προχωρούν σκοπίμως εδώ και χρόνια, στις όποιες τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψιν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων (Προϋπηρεσία, Τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά κλπ)».

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...