Το φάρμακο Favilavir έλαβε έγκριση ως πειραματική θεραπεία για ασθενείς με κορωνοϊό – Δοκιμάζονται τρία φάρμακα

Κανένα σχόλιο

Το φάρμακο Favilavir (Favipavir) της Κινέζικης φαρμακευτικής εταιρείας Zhejiang Hisun έλαβε έγκριση ως πειραματική θεραπεία ενάντια στον κορωνοϊό, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για έγκριση ως κανονική θεραπεία ενάντια στον κορωνοϊό του συγκεκριμένου φαρμάκου όμως νέες αναφορές σημειώνουν ότι πρόκειται για έγκριση για κλινική δοκιμή του φαρμάκου σε ασθενείς με κορωνοϊο.

Το έγγραφο της Εθνικής Φαρμακευτικής Υπηρεσίας της Κίνας αναφέρει ότι η εταιρεία έλαβε έγκριση για την κατασκευή μιας βασικής εκδοχής του φαρμάκου όμως χρειάζεται περαιτέρω δουλειά σχετικά με τη δολοσογία καθώς και κλινική έρευνα.

"Sponsored links"

Το Favilavir είναι εγκεκριμένο φάρμακο για την αντιμετώπιση της γρίπης και είναι ένα από τα τρία φάρμακα που έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικά ενάντια στον κορωνοϊό σε δοκιμές που έχουν γίνει με ασθενείς.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο της Κίνας για τη Βιοτεχνολογία, το Favilavir έχει ένα πολύ ενθαρρυντικό προφίλ με ελαφρές μόνο παρενέργειες για ασθενείς με κορωνοϊό σε δοκιμές που έγιναν στην περιοχή Shenzhen.

To Chloroquine, ένα φάρμακο ήδη σε κυκλοφορία, δοκιμάζεται σε πάνω από 100 ασθενείς σε 10 νοσοκομεία στις περιοχές Beijing και Guangdong.

Την ίδια στιγμή φάρμακο της Gilead δοκιμάζεται σε δέκα ιατρικά ινστιτούτα στην περιοχή Wuhan, που υπήρξε και το επίκεντρο που έκανε την εμφάνισή του ο ιός.

Μία έρευνα των Αμερικάνικου Ινστιτούτου Υγείας (NIH) αποκάλυψε ότι το remdevisir μπορεί να αποτρέπεται μίας παρόμοιας μορφής κορωνοϊου που εμφανίζεται σε πίθηκους, δινοντας περαιτέρω ελπίδες για τις δοκιμές που γίνονται στην Κίνα.

Να σημειώσουμε ότι το Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan έκανε αίτηση για νέα πατέντα στο remdesivir.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live