21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυξήθηκαν οι θάνατοι, μειώθηκαν οι γεννήσεις – Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το 2022

Ημερομηνία:

Τα δημογραφικά στοιχεία για το 2022 έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Χανίων, σε μια αναλυτική κατηγοριοποίηση που περιλαμβάνει στοιχεία από γεννήσεις, γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους, όπως καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων, για την περίοδο 2014-2022.

Όπως διακρίνεται στα στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου Χανίων, κατά την χρονιά που συμπληρώθηκε, καταγράφηκαν συνολικά 1.627 γεννήσεις, μειωμένες κατά 12% σε σχέση με το 2021, οπότε και είχαν δηλωθεί 1849. Αντίθετα, αντίστοιχο ποσοστό (12%) αλλά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, καταγράφεται στους θανάτους, 935 το 2022, έναντι 833 το 2021, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση θνησιμότητας της επταετίας.

Στα ίδια επίπεδα με το 2021 κινήθηκαν οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που συνάφθηκαν εντός του περασμένου έτους. Πιο συγκεκριμένα, το 2022 στον Δήμο Χανίων πραγματοποιήθηκαν 436 γάμοι και υπεγράφησαν 232 σύμφωνα συμβίωσης. Τέλος, εκδόθηκαν 188 διαζύγια, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το 2021, οπότε είχαν καταγραφεί 164.

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου Χανίων για το 2022:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...