19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αυξήσεις φωτιά στην ΔΕΗ, τον καφέ και το ψωμί – Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το καλάθι της νοικοκυράς

Ημερομηνία:

Αντιμέτωπη με τις καθημερινότητα των πολιτών και τις μεγάλες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης θα βρεθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα πάρουν αύξηση μέχρι και 50 % γεγονός που σημαίνει ότι τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό των πάγιων εξόδων τους αρκετά σε μια περίοδο μάλιστα που τα προβλήματα εξ αιτίας της πανδημίας συνεχίζουν να υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα αυτό απασχόλησε και το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αφού τουλάχιστον τρείς υπουργοί εμφανίστηκαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα ενώ οι ίδιες πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ανακοινώσει μέτρα και πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση του βίαιου κύματος ακρίβειας κατά την ομιλία του την ερχόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος από το κύμα ανατιμήσεων που υπάρχει στην αγορά ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον καφέ καθώς δεν αποκλείεται η τιμή του από 2 ευρώ να φτάσει τα 5 .

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού ο οποίος είπε ότι οι αυξήσεις που παρατηρούνται στις ζωοτροφές και φτάνουν το 45% , γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η αύξηση θα μετακυληθεί στα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ μέσα στο Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν απέναντι σε ραγδαία αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι «για μια ακόμη φορά , σε μια περίοδο που η πανδημία έχει συρρικνώσει δραματικά τους τζίρους ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα , η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες αυξήσεις στην ενέργεια που πολλαπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος για εκατοντάδες επαγγελματίες.

Οι αυξήσεις αυτές που έρχονται να προστεθούν στο κύμα ανατιμήσεων μιας σειράς αγαθών και πρώτων υλών, που έκαναν την εμφάνιση τους από τον περασμένο Μάιο κάνουν αδύνατη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες παλεύουν να σταθούν ζωντανές. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται “ στην εντατική “ οι αυξήσεις στην ενέργεια έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις οφείλονται

Στην μεγάλη ζήτηση λόγω καύσωνα

Στο χρηματιστήριο των ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος μολύνει θα πληρώνει παραπάνω

Στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στα 45 ευρώ από τα 28 ευρώ ανέβηκε η τιμή της μεγαβατόρας

Αλλά και στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός φτάνει στο 3% και η ενέργεια παρουσίασε αύξηση 15,3%, όπως αποκάλυψε έρευνα της Eurostat.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προτάσσει στην ατζέντα του αυτό το θέμα.

"google ad"

Ο τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για το τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς αναμένεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα και στις επιχειρήσεις αρκετές από τις οποίες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο .

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...