14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυξήσεις 8,5 δισ. ευρώ για τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία… στη Γαλλία

Ημερομηνία:

Aυξήσεις συνολικού ύψους 8.5 δισ. ευρώ για τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους στην καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η συμφωνία υπογράφηκε με τα συνδικάτα χθες, Δευτέρα, έπειτα από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων. Οι αυξήσεις θα είναι κατά μέσο όρο 183 ευρώ τον μήνα ανά εργαζόμενο, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου αύξησης των αποδοχών θα καλύπτει τους μισθούς των νοσοκόμων, των εργαζομένων στη φροντίδα και του μη ιατρικού προσωπικού, ενώ περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για γιατρούς που εργάζονται αποκλειστικά στον δημόσιο τομέα.

Ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, χαιρέτισε τη συμφωνία ως μια «ιστορική στιγμή για το σύστημα υγείας μας». «Αυτή είναι η πρώτη αναγνώριση εκείνων που ήταν στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας», δήλωσε ο Καστέξ στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Επίσης έκανε λόγο για ένα τρόπο να καλυφθούν οι καθυστερήσεις για το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο καθένας, δίχως να εξαιρέσει τον εαυτό του.

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά και περίπου 30.000 θάνατοι λόγω Covid-19. Η αύξηση των μισθών ανακοινώθηκε χθες, παραμονή της επετείου της Ημέρας της Βαστίλλης.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό οι φετινές εκδηλώσεις δεν θα είναι όπως άλλοτε, όμως έχει προγραμματιστεί παρέλαση στην κεντρική πλατεία Place de la Concorde, όπου αναμένεται να δώσουν το «παρώ» ως τιμώμενα πρόσωπα περίπου 1.400 γιατροί, νοσηλευτές και φροντιστές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ