“Αυτή τη φορά δε θα μπορούμε ούτε μετανάστες να πάμε…”

Κανένα σχόλιο

Αυτή ήταν η διαπίστωση φίλου της εφημερίδας σχετικά με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Τώρα, είπε, “αν χειροτερέψουν τα πράγματα, ούτε μετανάστες δε θα μπορούμε να πάμε”, αφού οι χώρες λόγω κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που διαμορφώνει, κλείνουν τα σύνορά τους.

Σημείωσε όμως και κάτι άλλο που έχει και αυτό τη σημασία του.

"Sponsored links"

Είπε ότι στην προηγούμενη οικονομική κρίση ήμασταν πιο “ανθρώποι” στην Ελλάδα, πιστεύαμε στην αλληλεγγύη, πιστεύαμε ότι η πολιτική μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Με την αλλαγή στάσης όμως του ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή των μνημονίων, την αποδοχη ότι “δεν υπάρχει εναλλακτική”, ο καθένας έβαλε μπροστά τον εαυτό του, όχι από εγωισμό αλλά επειδή πείστηκε ότι εφόσον δε μπορεί να δοθεί λύση πολιτικά, ο μόνος στον οποίο μπορεί να βασιστεί είναι ο εαυτός.

Τώρα, με την κρίση του κορωνοϊού, είμαστε σε ίδια ή και σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική κρίση, όμως είμαστε μόνοι και με τσακισμένη την πίστη μας στη δύναμη της πολιτικής να αλλάζει την πραγματικότητα.

Κι αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις