30.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Αυτοκριτική από τον Στ. Κασσελάκη: «Και αποτυχία δική μας το 41% της ΝΔ. Ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας»

Ημερομηνία:

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε και βόλτα στην πόλη κατά την οποία συνομίλησε με πολίτες και με έναν από αυτούς είχε διάλογο για τον Αχιλλέα Μπέο.

«Το 41% δεν είναι μόνο επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι και αποτυχία δική μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του. «Θέλουμε να γίνει κόμμα των μελών και με λογοδοσία του προέδρου στα μέλη […] Θέλω να είσαστε στοχοπροσηλωμενοι. Μην ακούτε τίποτα. Μην ακούτε την ηχορύπανση», ανέφερε ακόμη.

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των αγροτών και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια μεταξύ άλλων θεμάτων. «Αυτό δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, να έρχονται μόνο από το εξωτερικό για επενδύσεις real estate και χρυσή βίζα και μετά, εμείς εδώ πέρα, να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια, χωρίς να επενδύουμε στα δημόσια. Να μην επενδύουμε στη δημόσια υγεία; Να αφήνουμε τόσο κόσμο χωρίς στέγη, χωρίς να επενδύουμε στην αποκέντρωση; Να αφήσουμε τους αγρότες μας, τους οποίους συνάντησα πριν έρθω εδώ, να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως καταναλωτές να πασχίζουν από την ακρίβεια; Ποιος κερδίζει στη μέση από το χωράφι στο ράφι; Για ποιο λόγο, το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από την Κύπρο, παρά το κόστος μεταφοράς; Είναι επειδή έχουμε ένα συνδυασμό ενός συγκεντρωτικού, πελατειακού, οικογενειακο-κρατικού καπιταλισμού, σε συνδυασμό με προπαγάνδα;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα πανεπιστήμια που θα έρθουν θα είναι τύπου franchise και θα είναι περιπτώσεις διαπλοκής, αφού στον τόπο μας έχουμε το άκρον άωτον του νεποτισμού και γι’ αυτό φεύγουν να σπουδάσουν και δεν επιστρέφουν στην πατρίδα», επεσήμανε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης: Τι απάντησε για τον Μπέο

Κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανε στον Βόλο, ο Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφήθηκε με πολίτες και συνομίλησε μαζί του.

Ένας από αυτούς τον ρώτησε «ωραίος ο Βόλος;» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει». Όταν ο πολίτης αναφέρθηκε στον δήμαρχο της πόλης, λέγοντας «έχουμε τον Μπέο, πρόσεχε πώς μιλάς», ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε «Χέ@@@κα, τον έχω χε@@@νο τελείως. Πιο χε@@@@νο δεν θα μπορούσα να τον έχω», σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές, σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πυρ ομαδόν» στην κυβέρνηση για οργανωμένο έγκλημα και υποκλοπές

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών και των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν...

Tροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Κινδυνεύει να χάσει το πόδι του δικυκλιστής

Να διωχθεί για κακούργημα ζητά η οικογένεια του θύματος τροχαίου ατυχήματος,...

Τι ανακοίνωσε για τον νέο δικαστικό χάρτη από τα Χανιά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα...