27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: «Είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου, δεν προσήλθε στο ραντεβού» λέει ο Γεωργιάδης

Ημερομηνία:

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καρκινοπαθή από την Κρήτη που αυτοκτόνησε, εξέφρασε σε νεότερες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό η αυτοκτονία του άτυχου ασθενούς δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου για την χημειοθεραπεία του. Το φάρμακο ήταν διαθέσιμο και είχε ήδη προγραμματιστεί ραντεβού για την θεραπεία, υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 72χρονος ανέμενε το φάρμακό του σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το «Ράδιο Κρήτη» για να ξεκινήσει τις θεραπείες ωστόσο αυτό καθυστερούσε με αποτέλεσμα ο άνδρας στην απελπισία του να απαγχονιστεί.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με τη διοίκηση. Δεν είναι αληθές αυτό (σ.σ. ότι συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου). Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε, και το δεύτερο ραντεβού, στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του» είπε ο Γεωργιάδης και διευκρίνισε «Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα» είπε συγκεκριμένα.

Όπως εξήγησε: «Το φάρμακο αυτό έλλειπε από την Ελλάδα ακριβώς ένα 24ωρο, μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού, και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες».

«Δεν θέλω να πω για κανέναν άνθρωπο που βάζει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά δεν έφταιγε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο υπουργός.

«Κύριε Γεωργιάδη, εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος -επικαλούμενος το γνωστό σε όλους σύνθημα- με αφορμή την τραγική περίπτωση καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο, ο οποίος οδηγήθηκε στην αυτοχειρία από τους πόνους καθώς δεν έβρισκε έγκαιρα το φάρμακό του.

Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τραγικό συμβάν «έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εθνικό σύστημα υγείας».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ένας 72χρονος συμπολίτης μας έφτασε στο απονενοημένο διάβημα γιατί δεν μπορούσε να αντέξει την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζε ως καρκινοπαθής μετά τη διάγνωσή με καρκίνο του πνεύμονα τον περασμένο Δεκέμβριο. Με μια τόσο σοβαρή διαγνωσμένη πάθηση το ραντεβού για pet scan κλείστηκε μετά από δύο μήνες, γιατί έτσι συμβαίνει στο Ηράκλειο και την επαρχία, όπως ανερυθρίαστα εμμέσως πλην σαφώς εκστόμισε ο υπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του με σκοπό να απαλύνει τις εντυπώσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας».

«Αντί, λοιπόν, να θεραπεύσουμε τα προβλήματα με ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου απεργάζεται την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έρχεται και με το νέο νομοσχέδιο να επιβάλει χαράτσια στα εξετάσεις και στα εμβόλια» τονίζει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του  Ανδρέα Παναγιωτόπουλου 

«Άλλο ένα τραγικό συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εθνικό σύστημα υγείας. Ένας 72χρονος συμπολίτης μας έφτασε στο απονενοημένο διάβημα γιατί δεν μπορούσε να αντέξει την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζε ως καρκινοπαθής μετά τη διάγνωσή με καρκίνο του πνεύμονα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με μια τόσο σοβαρή διαγνωσμένη πάθηση το ραντεβού για pet scan κλείστηκε μετά από δύο μήνες, γιατί έτσι συμβαίνει στο Ηράκλειο και την επαρχία, όπως ανερυθρίαστα εμμέσως πλην σαφώς εκστόμισε ο υπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του με σκοπό να απαλύνει τις εντυπώσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Αλλά και στην πολιτική του φαρμάκου η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αλλάξει διόλου το τοπίο προς όφελος της κοινωνίας, αφού και για φάρμακα, όπως η «ετοποσίδη», που αφορούν στη θεραπεία τόσο βαριών ασθενειών οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν, πότε θα φιλοτιμηθούν οι φαρμακευτικές οι φαρμακευτικές εταιρείες να κάνουν λίγο πίσω στις κερδοσκοπικές πολιτικές τους.

"google ad"

Αντί, λοιπόν, να θεραπεύσουμε τα προβλήματα με ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου απεργάζεται την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έρχεται και με το νέο νομοσχέδιο να επιβάλει χαράτσια στα εξετάσεις και στα εμβόλια.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...